


Pistaasin puraisu
Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla viettelee vaativammankin herkkusuun
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jos pistaasit, viikunat ja hunaja ovat mieleesi, tämä torttu on sinulle! Herkkua riittää pienikin pala, sillä täytteen pistaasi-frangipane on ihanan täyteläistä.
Reseptin ainekset
6–8 palaa
Murotaikina
2½ dl
vehnäjauhoja
85 g
voita (kylmää)
1,2 dl
tomusokeria
1
munankeltuainen
Pistaasi-frangipane
120 g
voita (huoneenlämpöistä)
¾ dl
sokeria
¾ dl
hunajaa
3
munaa
80 g
pistaasipähkinöitä
120 g
mantelijauhetta
1 rkl
vehnäjauhoja
8
viikunaa
Tarjoiluun
1 prk (150 g)
ranskankermaa
2 + 2 tl
hunajaa
Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla – ohje:
- Tee murotaikina. Pane aineet monitoimikoneen kulhoon. Sekoita pulsseittain, kunnes seos muistuttaa taikinaa.
- Kauli taikinasta jauhojen avulla 0,5 cm:n paksuinen levy, joka on riittävän suuri halkaisijaltaan 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Nosta taikina vuokaan ja leikkaa ylimääräinen taikina pois vuoan reunoilta. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
- Valmista täyte. Hienonna pistaasipähkinät monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää hunaja. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi viikunat ja asettele ne täytteen päälle.
- Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa ja tarjoa hunajalla makeutetun ranskankerman kanssa.
Vinkki!
Viikunoiden sijaan piirakkaan sopivat myös luumut tai vadelmat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat