


Pistaasin puraisu
Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla viettelee vaativammankin herkkusuun
1 h 25 min
{
Aktiivinen  25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jos pistaasit, viikunat ja hunaja ovat mieleesi, tämä torttu on sinulle! Herkkua riittää pienikin pala, sillä täytteen pistaasi-frangipane on ihanan täyteläistä.
Reseptin ainekset
6–8 palaa
Murotaikina
2½ dl
vehnäjauhoja 
85 g
voita  (kylmää)
1,2 dl
tomusokeria 
1 
munankeltuainen 
Pistaasi-frangipane
120 g
voita  (huoneenlämpöistä)
¾ dl
sokeria 
¾ dl
hunajaa 
3
munaa 
80 g
pistaasipähkinöitä 
120 g
mantelijauhetta 
1 rkl
vehnäjauhoja 
8
viikunaa 
Tarjoiluun
1 prk (150 g)
ranskankermaa 
2 + 2 tl 
hunajaa 
Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla – ohje:
- Tee murotaikina. Pane aineet monitoimikoneen kulhoon. Sekoita pulsseittain, kunnes seos muistuttaa taikinaa.
 - Kauli taikinasta jauhojen avulla 0,5 cm:n paksuinen levy, joka on riittävän suuri halkaisijaltaan 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Nosta taikina vuokaan ja leikkaa ylimääräinen taikina pois vuoan reunoilta. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
 - Valmista täyte. Hienonna pistaasipähkinät monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää hunaja. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
 - Kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi viikunat ja asettele ne täytteen päälle.
 - Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
 - Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa ja tarjoa hunajalla makeutetun ranskankerman kanssa.
 
Vinkki!
Viikunoiden sijaan piirakkaan sopivat myös luumut tai vadelmat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
