Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pistaasin puraisu

Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla viettelee vaativammankin herkkusuun

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min

Jos pistaasit, viikunat ja hunaja ovat mieleesi, tämä torttu on sinulle! Herkkua riittää pienikin pala, sillä täytteen pistaasi-frangipane on ihanan täyteläistä.

26.9.2024

Reseptin ainekset
6–8 palaa
Murotaikina
2½ dl
vehnäjauhoja
85 g
voita (kylmää)
1,2 dl
tomusokeria
1
munankeltuainen
Pistaasi-frangipane
120 g
voita (huoneenlämpöistä)
¾ dl
sokeria
¾ dl
hunajaa
3
munaa
80 g
pistaasipähkinöitä
120 g
mantelijauhetta
1 rkl
vehnäjauhoja
8
viikunaa
Tarjoiluun
1 prk (150 g)
ranskankermaa
2 + 2 tl
hunajaa

Hunaja-pistaasitorttu viikunoilla – ohje:

  1. Tee murotaikina. Pane aineet monitoimikoneen kulhoon. Sekoita pulsseittain, kunnes seos muistuttaa taikinaa.
  2. Kauli taikinasta jauhojen avulla 0,5 cm:n paksuinen levy, joka on riittävän suuri halkaisijaltaan 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Nosta taikina vuokaan ja leikkaa ylimääräinen taikina pois vuoan reunoilta. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
  3. Valmista täyte. Hienonna pistaasipähkinät monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää hunaja. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi viikunat ja asettele ne täytteen päälle.
  5. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa ja tarjoa hunajalla makeutetun ranskankerman kanssa.

Vinkki!

Viikunoiden sijaan piirakkaan sopivat myös luumut tai vadelmat.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt