


Kuin kukkaketo
Hunaja-banaanikakku – mehevä banaanikakku saa pinnalleen kuohkean tuorejuustokuorrutuksen
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Hunajan aromikas maku ja tuorejuustokuorrutuksen kevyt hapokkuus tekevät banaanikakun makumaailmasta täydellisen. Kakku koristellaan näyttävästi syötävillä kukilla kuin kukkaketo konsanaan!
Reseptin ainekset
10–12 palaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
fariinisokeria
3 tl
leivinjauhetta
115 g
voita sulatettuna
2
banaania
2½ dl
maitoa
1½ dl
hunajaa
Kuorrute
2 dl
vispikermaa
1 rs (180 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
hunajaa
Viimeistely
syötäviä kukkia (sarviorvokkeja, pelargoneja ja kehäkukkia)
minttua
Hunaja-banaanikakku – ohje:
- Vuoraa neliskulmainen kakku- tai uunivuoka (20 × 24 cm) leivinpaperilla.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, soseutetut banaanit, maito ja hunaja kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30−40 minuutta tai kunnes kakku on kypsää. Jäähdytä.
- Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi ja lisää kerma. Vaahdota seosta, kunnes kuorrute on paksuuntunut mutta helposti levitettävää. Makeuta hunajalla.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Viimeistele kakku syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat