Maku

Homejuustokohokas

50 min
5
0

Homejuustokohokas

Täyteläisen juustoinen sinihomejuustokohokas saa makua emmentaalista ja homejuustomurusta. Kullanruskea kohokas on ihanan mehevä herkku!
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklvoita
  • 1 kplsalottisipulia (silputtuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa (kuumaa)
  • 5 kplmunaa
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Vuokiin

  • 1 rklvoita
  • 1 dlkorppujauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää vehnäjauhot.

Kypsennä jauhoja voi-sipuliseoksessa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia.

Kaada kattilaan kuuma maito hyvin vatkaten.

Anna kastikkeen kiehahtaa ja hauduta sitten miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.

Voitele korkealaitaiset annosvuoat (à 2,5 dl) tai yksi iso kohokasvuoka (1,5 l) huolellisesti nokareella voita. Jauhota vuoat korppujauhoilla.

Kuumenna uuni 225-asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaiset ja juustot valkokastikkeeseen. Mausta cayennenpippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kääntele valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon. Seos saa näyttää siltä, kuin valkuaiset eivät aivan olisi sekoittuneet kastikkeeseen.

Kaada seos annosvuokiin tai isoon kohokasvuokaan. Jätä kohokkaalle kohoamisvaraa noin neljäsosa vuoasta.

Nosta vuoat/vuoka uunin keskitasolle. Paista pieniä kohokkaita noin 10 ja isoa noin 20 minuuttia.

Valmis homejuustokohokas on pinnalta kauniin kullanruskea ja sisältä mehevä.

Tarjoile kohokas välittömästi raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä