Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Homejuustokohokas

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Täyteläisen juustoinen sinihomejuustokohokas saa makua emmentaalista ja homejuustomurusta. Kullanruskea kohokas on ihanan mehevä herkku!

23.4.2011
Reseptin ainekset
4 annosta
1 rkl
voita
1 kpl
salottisipulia (silputtuna)
3 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 rkl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
kevytmaitoa (kuumaa)
5 kpl
munaa
150 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
50 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1/4 tl
cayennenpippuria
Vuokiin
1 rkl
voita
1 dl
korppujauhoja

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää vehnäjauhot.

Kypsennä jauhoja voi-sipuliseoksessa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia.

Kaada kattilaan kuuma maito hyvin vatkaten.

Anna kastikkeen kiehahtaa ja hauduta sitten miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.

Voitele korkealaitaiset annosvuoat (à 2,5 dl) tai yksi iso kohokasvuoka (1,5 l) huolellisesti nokareella voita. Jauhota vuoat korppujauhoilla.

Kuumenna uuni 225-asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaiset ja juustot valkokastikkeeseen. Mausta cayennenpippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kääntele valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon. Seos saa näyttää siltä, kuin valkuaiset eivät aivan olisi sekoittuneet kastikkeeseen.

Kaada seos annosvuokiin tai isoon kohokasvuokaan. Jätä kohokkaalle kohoamisvaraa noin neljäsosa vuoasta.

Nosta vuoat/vuoka uunin keskitasolle. Paista pieniä kohokkaita noin 10 ja isoa noin 20 minuuttia.

Valmis homejuustokohokas on pinnalta kauniin kullanruskea ja sisältä mehevä.

Tarjoile kohokas välittömästi raikkaan salaatin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt