Kotivinkki

Hölskytyskurkut ja -retiisit

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Hölskytyskurkut ovat kuin klassikko purkissa! Tässä reseptissä herkulliset hölskytyskurkut saavat seurakseen myös retiisejä, jotka tuovat mukaan kivaa väriä ja makua.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3
2
Julkaistu: 30.6.2016


Reseptin ainekset (15 annosta)

Hölskytyskurkut ja -retiisit

  • 1kurkku (n. 250 g)
  • 5–6retiisiä
  • 1 dltilliä hienonnettuna
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlvettä
Tulosta

Hölskytyskurkut ja -retiisit valmistuvat näin:

  1. Pese ja viipaloi kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
  2. Nosta viipaleet kulhoon kerroksittain sokerin, suolan ja tillin kanssa. Sekoita keskenään etikka ja vesi ja kaada seos muiden ainesten päälle. Peitä kulho esimerkiksi lautasella ja hölskytä astiaa. Nosta hölskytyskurkut jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
  3. Hölskyttele astiaa muutama kerta maustumisen aikana. Hölskytyskurkut säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.
2 kommenttia