Kotivinkki

Hölskytyskurkut ja -retiisit

2 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
2.5
2

Hölskytyskurkut ovat kuin klassikko purkissa! Tässä reseptissä herkulliset hölskytyskurkut saavat seurakseen myös retiisejä, jotka tuovat mukaan kivaa väriä ja makua.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (15 annosta)

Hölskytyskurkut ja -retiisit

  • 1kurkku (n. 250 g)
  • 5–6retiisiä
  • 1 dltilliä hienonnettuna
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlvettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Hölskytyskurkut ja -retiisit valmistuvat näin:

  1. Pese ja viipaloi kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
  2. Nosta viipaleet kulhoon kerroksittain sokerin, suolan ja tillin kanssa. Sekoita keskenään etikka ja vesi ja kaada seos muiden ainesten päälle. Peitä kulho esimerkiksi lautasella ja hölskytä astiaa. Nosta hölskytyskurkut jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
  3. Hölskyttele astiaa muutama kerta maustumisen aikana. Hölskytyskurkut säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.
MITÄ PIDIT?
2.5