


Hölskytyskurkut ja -retiisit
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Hölskytyskurkut ovat kuin klassikko purkissa! Tässä reseptissä herkulliset hölskytyskurkut saavat seurakseen myös retiisejä, jotka tuovat mukaan kivaa väriä ja makua.
Reseptin ainekset
15 annosta
Hölskytyskurkut ja -retiisit
1
kurkku (n. 250 g)
5–6
retiisiä
1 dl
tilliä hienonnettuna
½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
vettä
Hölskytyskurkut ja -retiisit valmistuvat näin:
- Pese ja viipaloi kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
- Nosta viipaleet kulhoon kerroksittain sokerin, suolan ja tillin kanssa. Sekoita keskenään etikka ja vesi ja kaada seos muiden ainesten päälle. Peitä kulho esimerkiksi lautasella ja hölskytä astiaa. Nosta hölskytyskurkut jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
- Hölskyttele astiaa muutama kerta maustumisen aikana. Hölskytyskurkut säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat