Kotivinkki

Hölskytyskurkut ja -retiisit

2 h 15 min
0
2

Hölskytyskurkut ja -retiisit

VE
KA
2
0
Klassikko purkissa: hölskytyskurkut. Tällä kertaa ne saavat seurakseen myös retiisejä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 1kurkku (n. 250 g)
  • 5–6retiisiä
  • 1 dltilliä hienonnettuna
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlvettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

1. Pese ja viipaloi kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.

2. Nosta viipaleet kulhoon kerroksittain sokerin, suolan ja tillin kanssa. Sekoita keskenään etikka ja vesi ja kaada seos muiden ainesten päälle. Peitä kulho esimerkiksi lautasella ja hölskytä astiaa. Nosta hölskytyskurkut jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.

3. Hölskyttele astiaa muutama kerta maustumisen aikana. Hölskytyskurkut säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä