Maku

Hollolan näkkileipä

50 min
4.4
1

Hollolan näkkileipä

Päijäthämäläistä näkkileipää, joka maistuu niin pehmeänä kuin rapeanakin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2 dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 0,5 tlsuolaa
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 3 dlvehnäjauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita hiiva ja kauraryynit kädenlämpöiseen maitoon. 

Lisää suola ja sulatettu voi. Sekoita joukkoon jauhot ja pyörittele pehmeäksi taikinaksi. Kaulitse taikina jauhojen avulla uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. 

Nosta taikinalevy leivinpapereineen uunipellille. Anna nousta puolisen tuntia. 

Pistele pintaan reikiä ja leikkaa esimerkiksi pizzaleikkurilla jo neliöiksi. 

Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes näkkileivät ovat vaaleanruskeita. 

Anna kuivua pari päivää jos haluat rapeata näkkileipää.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä