Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hollolan näkkileipä

50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min

Päijäthämäläistä näkkileipää, joka maistuu niin pehmeänä kuin rapeanakin.

17.1.2016
Reseptin ainekset
20 palaa
2 dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa
0,5 tl
suolaa
50 g
voita sulatettuna
2 dl
kaurahiutaleita
3 dl
vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja kauraryynit kädenlämpöiseen maitoon. 

Lisää suola ja sulatettu voi. Sekoita joukkoon jauhot ja pyörittele pehmeäksi taikinaksi. Kaulitse taikina jauhojen avulla uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. 

Nosta taikinalevy leivinpapereineen uunipellille. Anna nousta puolisen tuntia. 

Pistele pintaan reikiä ja leikkaa esimerkiksi pizzaleikkurilla jo neliöiksi. 

Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes näkkileivät ovat vaaleanruskeita. 

Anna kuivua pari päivää jos haluat rapeata näkkileipää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt