Maku

Hitaasti haudutettu häränhäntäpata

4 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen4 h
Maultaan runsas härkäpata sopii erityisesti punaviinin ystäville.
4
0
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kghäränhäntiä
  • 3 rklvoita (ruskistamiseen)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • timjamia (pieni nippu)
  • 10 kplkatajanmarjoja
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlpunaviiniä
  • 5 dllihalientä (vasikkafondia)
Tulosta

Ruskista häränhännät voissa. Siirrä hännät pataan.

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Käytä samalla pannulla kuin häränhännät. Lisää myös nämä pataan. 

Lisää timjami, katajanmarjat ja suola. Kaada mukaan nesteet, eli punaviini ja vasikkafondi. 

Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa 3 tunnin ajan. 

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »