Hitaasti haudutettu häränhäntäpata

4 h 20 min
0
0

Hitaasti haudutettu häränhäntäpata

Maultaan runsas härkäpata sopii erityisesti punaviinin ystäville.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kghäränhäntiä
  • 3 rklvoita (ruskistamiseen)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • timjamia (pieni nippu)
  • 10 kplkatajanmarjoja
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlpunaviiniä
  • 5 dllihalientä (vasikkafondia)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Ruskista häränhännät voissa. Siirrä hännät pataan.

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Käytä samalla pannulla kuin häränhännät. Lisää myös nämä pataan. 

Lisää timjami, katajanmarjat ja suola. Kaada mukaan nesteet, eli punaviini ja vasikkafondi. 

Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa 3 tunnin ajan. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä