Maku

Hirvipata

4 h
4
0

Hirvipata

Pitkään hautunut hirvipata saa mahtavasti makua kuivasta sherrystä ja kuivatuista herkkutateista.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kghirvenpaistia
  • 2 kplkeltasipulia
  • 2 kplpunasipulia
  • nokare voita paistamiseen
  • 2 dlkuivaa sherryä
  • 5 dlriistalientä (fondista)
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 1 dlkuivattuja herkkutatteja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Ota hirvenpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuutio hirvenpaisti. Kuumenna pannulla nokare voita ja ruskista kuutioitu hirvenpaisti erissä pannulla, siirrä pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota nopeasti pannulla ja lisää pataan. Lisää pannulle sherry ja irroita maut pannusta. Kaada sherry pataan. Lisää pataan riistaliemi ja tuore timjami. Murustele kuivatut herkkutatit pataan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat miltei peittyvät. Laita padan kansi päälle ja nosta pata uuniin 150 asteeseen. Anna hirvipadan hautua noin kolme ja puolituntia. Tarjoile hirvipata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä