


Hirvimureke ja uunijuurekset – parhaat kotimaiset maut samalla lautasella
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Hirvimureke on parhaimmillaan, kun se saa seurakseen kotimaisia, uunissa paahdettuja juureksia. Hirven jauhelihasta valmistettu mureke on mehevä ja taatusti maukas!
Reseptin ainekset
6 annosta
Hirvimureke
⅔ dl
korppujauhoja
1 dl
kuohukermaa
500 g
hirvenlihaa (jauhettuna)
100 g
pekonia (silputtuna)
1 kpl
munaa
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Uunijuurekset
3
perunaa
3
porkkanaa
2
punajuurta (tai kelta- tai raitajuurta)
2
sipulia
1
palsternakkaa
2 tl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Hirvimureke – ohje:
- Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon kaikki muut murekkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile massasta pitkänomainen mureke leivinpaperin päälle uunipellin laitaan.
- Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit pitkänomaisiksi lohkoiksi.
- Kumoa ne kulhoon. Käytä yrteistä vain lehdet. Lisää ne öljyn ja muiden mausteiden kanssa juuresten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin ja levitä ne pellille murekkeen viereen.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes uunijuurekset ja hirvimureke ovat kypsiä.
- Tarjoa hirvimureke ja uunijuurekset tuoreilla yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat