Hirvimureke ja uunijuurekset

1 h 10 min
3.8
0

Hirvimureke ja uunijuurekset

Hirven jauhelihasta syntyy mehevä lihamureke, jonka kyytipoikana maistuvat kotimaiset juurekset.
Teksti Marjo Uusikylä, Johanna Mäkelä
Kuvat Timo Villanen, Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2/3 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 500 ghirvenlihaa (jauhettuna)
  • 100 gpekonia (silputtuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Uunijuurekset

  • 3 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplpunajuurta (tai kelta- tai raitajuurta)
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 2 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon kaikki muut murekkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta pitkänomainen mureke leivinpaperin päälle uunipellin laitaan.

Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit pitkänomaisiksi lohkoiksi.

Kumoa ne kulhoon. Käytä yrteistä vain lehdet. Lisää ne öljyn ja muiden mausteiden kanssa juuresten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin ja levitä ne pellille murekkeen viereen.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes uunijuurekset ja hirvimureke ovat kypsiä.

Tarjoa hirvimureke ja uunijuurekset tuoreilla yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä