Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirvimureke ja uunijuurekset – parhaat kotimaiset maut samalla lautasella

1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min

Hirvimureke on parhaimmillaan, kun se saa seurakseen kotimaisia, uunissa paahdettuja juureksia. Hirven jauhelihasta valmistettu mureke on mehevä ja taatusti maukas!

Reseptin ainekset
6 annosta
Hirvimureke
⅔ dl
korppujauhoja
1 dl
kuohukermaa
500 g
hirvenlihaa (jauhettuna)
100 g
pekonia (silputtuna)
1 kpl
munaa
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Uunijuurekset
3
perunaa
3
porkkanaa
2
punajuurta (tai kelta- tai raitajuurta)
2
sipulia
1
palsternakkaa
2 tl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Hirvimureke – ohje:

  1. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon kaikki muut murekkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile massasta pitkänomainen mureke leivinpaperin päälle uunipellin laitaan.
  3. Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit pitkänomaisiksi lohkoiksi.
  4. Kumoa ne kulhoon. Käytä yrteistä vain lehdet. Lisää ne öljyn ja muiden mausteiden kanssa juuresten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin ja levitä ne pellille murekkeen viereen.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes uunijuurekset ja hirvimureke ovat kypsiä.
  6. Tarjoa hirvimureke ja uunijuurekset tuoreilla yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt