Maku

Hirvimureke ja uunijuurekset – parhaat kotimaiset maut samalla lautasella

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Hirvimureke on parhaimmillaan, kun se saa seurakseen kotimaisia, uunissa paahdettuja juureksia. Hirven jauhelihasta valmistettu mureke on mehevä ja taatusti maukas!
2.6
0


Ainekset (6 annosta)

Hirvimureke

  • ⅔ dlkorppujauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 500 ghirvenlihaa (jauhettuna)
  • 100 gpekonia (silputtuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Uunijuurekset

  • 3perunaa
  • 3porkkanaa
  • 2punajuurta (tai kelta- tai raitajuurta)
  • 2sipulia
  • 1palsternakkaa
  • 2 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Hirvimureke valmistuu näin:

  1. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon kaikki muut murekkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile massasta pitkänomainen mureke leivinpaperin päälle uunipellin laitaan.
  3. Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit pitkänomaisiksi lohkoiksi.
  4. Kumoa ne kulhoon. Käytä yrteistä vain lehdet. Lisää ne öljyn ja muiden mausteiden kanssa juuresten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin ja levitä ne pellille murekkeen viereen.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes uunijuurekset ja hirvimureke ovat kypsiä.
  6. Tarjoa hirvimureke ja uunijuurekset tuoreilla yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kanssa.
Kommentoi »