Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirvenlihapullat

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Valmista mehevimmät hirvipullat ikinä! Raastettu peruna ja kerma takaavat suussasulavan lopputuloksen ja reilu annos yrttejä korostaa hirvenlihan makua.

15.11.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
1
sipuli
1 rkl
rosmariinia (silputtuna)
2 tl
tuoretta timjamia (lehtiä, hienonnettuna)
2
perunaa (keitetty, jäähtynyt)
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
munaa
1 rkl
soijakastiketta (tai lihafondia)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1/2 tl
maustepippuria
400 g
hirvenlihaa (jauhettua)
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Hirvenlihapullat – ohje:

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja yrtit öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

Kuori ja raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi.

Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja soijakastike tai fondi. Anna seoksen turvota hetki. Lisää mausteet, jauheliha ja perunaraaste. Sekoita massa tasaiseksi. Anna makujen tasaantua hetki.

Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Pyörittele massasta keskikokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa, 15–20 minuuttia.

Tarjoa hirvenlihapullien kanssa uunissa tai pannulla paahdettuja juureksia tai juuresmuusia sekä puolukoita. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt