Maku

Hirvenlihapullat

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Valmista mehevimmät hirvipullat ikinä! Raastettu peruna ja kerma takaavat suussasulavan lopputuloksen ja reilu annos yrttejä korostaa hirvenlihan makua.
4.1
1


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrosmariinia (silputtuna)
  • 2 tltuoretta timjamia (lehtiä, hienonnettuna)
  • 2 kplperunaa (keitetty, jäähtynyt)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsoijakastiketta (tai lihafondia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 400 ghirvenlihaa (jauhettua)

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
Tulosta

Valmista hirvenlihapullat näin:

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja yrtit öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

Kuori ja raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi.

Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja soijakastike tai fondi. Anna seoksen turvota hetki. Lisää mausteet, jauheliha ja perunaraaste. Sekoita massa tasaiseksi. Anna makujen tasaantua hetki.

Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Pyörittele massasta keskikokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa, 15–20 minuuttia.

Tarjoa hirvenlihapullien kanssa uunissa tai pannulla paahdettuja juureksia tai juuresmuusia sekä puolukoita. 

MITÄ PIDIT?
4.1
1 kommentti