Maku

Hirvenlihapullat

1 h
4.2
0

Hirvenlihapullat

Valmista mehevimmät hirvipullat ikinä! Raastettu peruna ja kerma takaavat suussasulavan lopputuloksen ja reilu annos yrttejä korostaa hirvenlihan makua.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrosmariinia (silputtuna)
  • 2 tltuoretta timjamia (lehtiä, hienonnettuna)
  • 2 kplperunaa (keitetty, jäähtynyt)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsoijakastiketta (tai lihafondia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 400 ghirvenlihaa (jauhettua)

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista hirvenlihapullat näin:

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja yrtit öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

Kuori ja raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi.

Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja soijakastike tai fondi. Anna seoksen turvota hetki. Lisää mausteet, jauheliha ja perunaraaste. Sekoita massa tasaiseksi. Anna makujen tasaantua hetki.

Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

Pyörittele massasta keskikokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa, 15–20 minuuttia.

Tarjoa hirvenlihapullien kanssa uunissa tai pannulla paahdettuja juureksia tai juuresmuusia sekä puolukoita. 

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä