Maku

Hiivaleipätaikina

1 h 40 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen1 h 30 min
KA
LA
MA
MU
4.67
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (3 kpl)

  • 100 ghiivaa
  • 10 dlvettä
  • 1 1/2 rklsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 24 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Leivo kohonneesta leipätaikinasta haluamanlaisia leipiä. Kohota hiivaleipiä vielä 20 minuuttia liinan alla. Paista hiivaleipiä 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Hiivaleipätaikina on perusohje, josta voit valmistaa sämpylöitä, juustolla, oliiveilla tai vaikka aprikooseilla maustettuja leipiä.
MITÄ PIDIT?
4.67