


Hiivaleipätaikina
1 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
3 kpl
100 g
hiivaa
10 dl
vettä
1 1/2 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
24 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.
Leivo kohonneesta leipätaikinasta haluamanlaisia leipiä. Kohota hiivaleipiä vielä 20 minuuttia liinan alla. Paista hiivaleipiä 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Hiivaleipätaikina on perusohje, josta voit valmistaa sämpylöitä, juustolla, oliiveilla tai vaikka aprikooseilla maustettuja leipiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat