Maku

Hernaripihvit

20 min
KA
4.44
1


 

Tulosta
Teksti Sanna Häkkänen
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (8 kpl)

  • 400 ghernekeittoa (säilyke)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa (suuri)
  • 1 tlsinappia (vahvaa)
  • 100 gruisnäkkileipää (tai kuivahtanutta ruisleipää)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Avaa hernekeittopurkki kummastakin päästä. Työnnä keitto varovasti purkista leikkuulaudalle. Leikkaa keittopötkö 8 viipaleeksi.

Mittaa jauhot laakealle lautaselle. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Riko muna kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon sinappi.

Hienonna leipä pieniksi muruiksi omaan laakeaan astiaansa.

Pyörittele hernarikiekot ensit jauhoissa, kasta sitten munassa ja leivitä lopuksi näkkileivänmuruilla.

Paista phernariihvit öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin rapeiksi.

Tarjoa hernekeittopihvit perunasoseen, marinoidun sipulin ja vihreän salaatin kera tai hampurilaispihvinä.

  • Voit tehdä hernaripihvit yhtä hyvin kasvishernekeitosta.
MITÄ PIDIT?
4.44