Kotivinkki

Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat

55 min
0
0

Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat

Myskikurpitsa antaa ruokiin ihanasti makua ja väriä! Tee helppo jauhelihatäyte myskikurpitsoille ja työnnä uuniin.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2myskikurpitsaa (noin 1 kg 200 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä

Jauhelihatäyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 300 gnaudan jauhelihaa
  • ½ dlvettä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 dljuustoraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Huuhtele ja halkaise kurpitsat. Poista siemenet ja rihmat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää vesi, tomaattipyree ja viinietikka. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

4. Sekoita täytteeseen vielä basilika ja juustoraaste.

5. Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile täytetyt myskikurpitsat herkkusuille!

Suosittelemme myös näitä

Kurpitsapiirakka

Kurpitsapyre ja grillattu broileri

Kurpitsaleipä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä