Kotivinkki

Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Myskikurpitsa antaa ruokiin ihanasti makua ja väriä! Tee helppo jauhelihatäyte myskikurpitsoille ja työnnä uuniin.
4.5
0
Julkaistu: 23.10.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2myskikurpitsaa (noin 1 kg 200 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä

Jauhelihatäyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 300 gnaudan jauhelihaa
  • ½ dlvettä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 dljuustoraastetta
Tulosta

1. Huuhtele ja halkaise kurpitsat. Poista siemenet ja rihmat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää vesi, tomaattipyree ja viinietikka. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

4. Sekoita täytteeseen vielä basilika ja juustoraaste.

5. Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile täytetyt myskikurpitsat herkkusuille!

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »