


Syksyinen uunisuosikki
Jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat – helppoa ja ah niin herkullista!
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Myskikurpitsa antaa ruokiin ihanasti makua ja väriä! Tee helppo jauhelihatäyte myskikurpitsoille ja työnnä uuniin.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
myskikurpitsaa (noin 1 kg 200 g)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä
Jauhelihatäyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
300 g
naudan jauhelihaa
½ dl
vettä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 dl
juustoraastetta
Jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat – ohje:
- Huuhtele ja halkaise kurpitsat. Poista siemenet ja rihmat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää vesi, tomaattipyree ja viinietikka. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.
- Sekoita täytteeseen vielä basilika ja juustoraaste.
- Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat