Sienikauden mehevin vuokaruoka syntyy herkkutateista, munakoisosta, mozzarellasta ja tomaattikastikkeesta. Vuoka sopii kasvisruoaksi tai liha- ja kalaruokien lisukkeeksi.
Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Puhdista tatit ja leikkaa ne ½ cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paahda munakoisoviipaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin. Toista, kunnes kaikki viipaleet on paahdettu. Siirrä sivuun odottamaan.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka ja mausteet. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon puolet parmesaaniraasteesta.
Kokoa melanzane uunivuokaan. Laita pohjalle munakoiso ja tattiviipaleita sekä revittyä mozzarellaa ja basilikanlehtiä. Peitä tomaattikastikkeella. Toista, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja laita sen päälle muutama näyttävä tattiviipale. Ripottele pinnalle loppu parmesaani.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Tarjoa salaatin ja hyvän leivän kera.