


Herkkutattimelanzane – hyödynnä sienimetsän saalis täyteläisessä kasvisklassikossa
1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min
Sienikauden mehevin vuokaruoka syntyy herkkutateista, munakoisosta, mozzarellasta ja tomaattikastikkeesta. Vuoka sopii kasvisruoaksi tai liha- ja kalaruokien lisukkeeksi.
Reseptin ainekset
6 annosta
1–2 (500 g)
munakoisoa
500 g
kiinteitä herkkutatteja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½ dl
rypsiöljyä
1 tlk (500 g)
tomaattimurskaa
1 pkt (70 g)
tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
½ tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
2 pkt (à 125 g)
mozzarellajuustoa
1 rku
basilikaa
Herkkutattimelanzane – ohje:
- Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Puhdista tatit ja leikkaa ne ½ cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paahda munakoisoviipaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin. Toista, kunnes kaikki viipaleet on paahdettu. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska ja -pyree, etikka ja mausteet. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon puolet parmesaaniraasteesta.
- Kokoa melanzane uunivuokaan. Laita pohjalle munakoiso ja tattiviipaleita sekä revittyä mozzarellaa ja basilikanlehtiä. Peitä tomaattikastikkeella. Toista, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja laita sen päälle muutama näyttävä tattiviipale. Ripottele pinnalle loppu parmesaani.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Tarjoa salaatin ja hyvän leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat