Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minHerkkutattibruschetta sopii mainiosti alkupalaksi tai illaistujaisten pikkusuolaiseksi. Tässä reseptissä rapsakka maalaisleipäviipale saa ylleen tomaatin ja basilikan lisäksi pannulla pyöräytettyjä herkkutatteja.
KA
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.8.2018

Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Herkkutattibruschetta
- 8maalaisleipäviipaletta
- 2 rklrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi
- 400 gherkkutatteja
- 1–2 rklvoita
- 2kevätsipulia
- 2tomaattia
- 1 dltuoretta basilikaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Herkkutattibruschetta valmistuu näin:
- Voitele leipäviipaleet öljyllä ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä uunipellillä 5–10 minuuttia. Hiero paahdettujen leipien pintaan valkosipulia.
- Puhdista herkkutatit ja hienonna ne. Paista herkkutatteja paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi. Hienonna kevätsipuli joukkoon ja paista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä.
- Hienonna tomaatit ja basilika. Lisää ne sienien joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte leipien päälle.