Kotivinkki

Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä

30 min
0
0

Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä

KA
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Herkkutattibruschetta sopii mainiosti alkupalaksi tai illaistujaisten pikkusuolaiseksi. Tässä reseptissä rapsakka maalaisleipäviipale saa ylleen tomaatin ja basilikan lisäksi pannulla pyöräytettyjä herkkutatteja.

Ainekset (4 annosta)

Herkkutattibruschetta

  • 8maalaisleipäviipaletta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 400 gherkkutatteja
  • 1–2 rklvoita
  • 2kevätsipulia
  • 2tomaattia
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Herkkutattibruschetta valmistuu näin:

  1. Voitele leipäviipaleet öljyllä ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä uunipellillä 5–10 minuuttia. Hiero paahdettujen leipien pintaan valkosipulia.
  2. Puhdista herkkutatit ja hienonna ne. Paista herkkutatteja paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi. Hienonna kevätsipuli joukkoon ja paista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä.
  3. Hienonna tomaatit ja basilika. Lisää ne sienien joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte leipien päälle.
MITÄ PIDIT?
0