Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä
Kasvis
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Herkkutattibruschetta sopii mainiosti alkupalaksi tai illaistujaisten pikkusuolaiseksi. Tässä reseptissä rapsakka maalaisleipäviipale saa ylleen tomaatin ja basilikan lisäksi pannulla pyöräytettyjä herkkutatteja.
Voitele leipäviipaleet öljyllä ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä uunipellillä 5–10 minuuttia. Hiero paahdettujen leipien pintaan valkosipulia.
Puhdista herkkutatit ja hienonna ne. Paista herkkutatteja paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi. Hienonna kevätsipuli joukkoon ja paista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä.
Hienonna tomaatit ja basilika. Lisää ne sienien joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte leipien päälle.