Maku

Herkkusienimuhennos ja sitruunalohi

2 h 30 min
4.7
0

Herkkusienimuhennos ja sitruunalohi

Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Lohi

  • 600 glohifileetä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi.
Raasta sitruunan kuori ja purista hedelmän mehu talteen. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, sitruunan raastettu kuori ja mehu, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnettu timjami. Levitä marinadi tasaisesti lohipaloille. Nosta kalapalat pieneen vuokaan tai lautaselle ja peitä kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.
Paista lohipalat paistinpannulla ensi nahkapuoli alaspäin lähes kypsiksi ja lopuksi pintaan kaunis väri.
Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla, ja lisää sienet. Paista niin, että sienet saavat hieman väriä.
Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Ripottele pannulle vehnäjauhot, sekoita ja kaada päälle kerma. Sekoita tasaiseksi ja mausta viinietikalla, sinapilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Hauduta herkkusienimuhennokseksi.
Tarkista herkkusienimuhennoksen maku. Tarjoa herkkusienimuhennos sitruunalohen ja perunoiden tai riisin kera.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä