Kotivinkki

Todellinen rakkausruoka! Huippukokki Henri Alénin arkibravuuri on italialainen hääkeitto

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Henri Alénin arkisuosikki on italialainen hääkeitto eli minestra maritata. Ruoan nimi ei tule siitä, että sitä tarjoiltaisiin italialaisissa häissä. Nimi kertoo siitä, että reseptin ainekset ovat hienosti naimisissa keskenään. "Kotona kokkaan eniten italialaistyylistä ruokaa, sillä siitä pitävät perheessäni kaikki. Oma versioni tästä keitosta perustuu helppoihin ja huokeisiin marketin raaka-aineisiin, kouralliseen parmesaania ja ripaukseen rakkautta", Alén kertoo.
3.9
3
Julkaistu: 12.10.2020


Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 1muna
  • ½ dlkorppujauhoja
  • 400 gsika-nautajauheliha
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlpaprikajauhetta
  • ⅓ tl mustapippuria

Keitto

  • 1sipuli
  • 2porkkanaa
  • 2varsisellerin vartta
  • 3valkosipulinkynttä
  • 200 glehtikaalia tai 300 g valkokaalia
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 lkanalientä
  • 1laakerinlehti
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlpientä pastaa (orzo, pepinette- tai pieni gnocchi)
  • 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
Tulosta

Henrin italialainen hääkeitto valmistuu näin:

  1. Tee ensin lihapullat. Sekoita muna ja korppujauhot. Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita taikinaksi. Muotoile kosteilla käsillä pyöryköiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori sipuli ja porkkanat. Kuutioi ne. Hienonna varsisellerit ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Jos käytät keräkaalia, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuullota kasvikset öljyssä ja lisää kaali. Pyöräytä nopeasti ja lisää kanaliemi sekä mausteet.
  4. Keitä 5 minuuttia. Lisää pasta keittoon. Kun pasta on kypsää, pudottele lihapullat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele keitto parmesaaniraasteella.
MITÄ PIDIT?
3.89
3 kommenttia