Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Todellinen rakkausruoka! Huippukokki Henri Alénin arkibravuuri on italialainen hääkeitto

45 min

Henri Alénin arkisuosikki on italialainen hääkeitto eli minestra maritata. Ruoan nimi ei tule siitä, että sitä tarjoiltaisiin italialaisissa häissä. Nimi kertoo siitä, että reseptin ainekset ovat hienosti naimisissa keskenään. "Kotona kokkaan eniten italialaistyylistä ruokaa, sillä siitä pitävät perheessäni kaikki. Oma versioni tästä keitosta perustuu helppoihin ja huokeisiin marketin raaka-aineisiin, kouralliseen parmesaania ja ripaukseen rakkautta", Alén kertoo.

12.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
1
muna
½ dl
korppujauhoja
400 g
sika-nautajauheliha
½ dl
persiljaa hienonnettuna
2 tl
suolaa
1 tl
timjamia
½ tl
paprikajauhetta
⅓ tl
mustapippuria
Keitto
1
sipuli
2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
3
valkosipulinkynttä
200 g
lehtikaalia tai 300 g valkokaalia
½ dl
oliiviöljyä
1 l
kanalientä
1
laakerinlehti
½ tl
suolaa
2 dl
pientä pastaa (orzo, pepinette- tai pieni gnocchi)
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna

Henrin italialainen hääkeitto – ohje:

  1. Tee ensin lihapullat. Sekoita muna ja korppujauhot. Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita taikinaksi. Muotoile kosteilla käsillä pyöryköiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori sipuli ja porkkanat. Kuutioi ne. Hienonna varsisellerit ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Jos käytät keräkaalia, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuullota kasvikset öljyssä ja lisää kaali. Pyöräytä nopeasti ja lisää kanaliemi sekä mausteet.
  4. Keitä 5 minuuttia. Lisää pasta keittoon. Kun pasta on kypsää, pudottele lihapullat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele italialainen hääkeitto parmesaaniraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt