4,3(9)
Helppo valkosuklaavaahto
Gluteeniton
Munaton
25 min
Samettinen valkosuklaavaahto saa aasialaista twistiä limetistä ja kookoskermasta. Ihanan helppo valkosuklaavaahto koristellaan raikkaasti limenkuori-sokeriseoksella. Tätä kannattaa tehdä jälkiruokapöytään!
23.11.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
130 gvalkosuklaata
1 dlkookoskermaa
2 dlkuohukermaa
2 rklsokeria
1 kpllimettiä
1 rklsokeria

Paloittele valkosuklaa pinnoitettuun kattilaan. Hölskytä avaamatonta kookoskermapurkkia, jotta sisältö sekoittuu tasaiseksi. Mittaa kookoskerma suklaan kanssa kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja sileää. Siirrä kattila sivuun jäähtymään.

Pese limetti ja kuivaa se. Raasta limetin kuori lautaselle ja sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen sokeria. Jätä ilmavaan paikkaan kuivahtamaan.

Halkaise limetti ja purista hedelmästä mehua 2 rkl. Sekoita mehu suklaaseokseen.

Vaahdota kerma ja sokeri. Yhdistä kerma ja jäähtynyt valkosuklaaseos.

Jaa valkosuklaavaahto annosmaljoihin. Ripottele valkosuklaavaahdon pinnalle rapeaa sokerikuoriraastetta juuri ennen tarjoilua.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.