Kotivinkki

Helppo tomaattikeitto

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Helppo tomaattikeitto valmistuu 20 minuutissa. Herkullinen keitto saa täyteläisyyttä aurinkokuivatuista tomaateista ja ruokaisuutta rapeaksi paahdetusta meetvurstista ja cashewpähkinöistä.
3.6
0
Julkaistu 31.1.2013


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 (á 500 g) prktomaattimurskaa
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlsilputtua aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 ½ tlsokeria
  • mustapippuria
  • noin 2 dlvettä
  • (tuoretta basilikaa)

Pinnalle

  • 50 gmeetvurstia
  • n. ½ dlauringonkukan- tai pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Tulosta

Tee tomaattikeitto näin

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit, timjami, suola, sokeri, mustapippuri ja vesi. Anna tomaattikeiton kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

3. Aja tomaattikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lisää halutessasi tuoretta basilikaa.

4. Suikaloi meetvurstiviipaleet ohuiksi ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannua täydellä teholla. Kun pannu kuumenee, meetvurstin rasva alkaa irrota. Lisää silloin siemenet tai karkeaksi rouhitut pähkinät pannulle. Paahda meetvursti rapeaksi ja tarjoa keiton kanssa.

Katso myös:

Kommentoi »