Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta
35 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
25 minSilakka on edullinen ja monikäyttöinen kotimainen luonnonkala, jota kannattaa suosia myös ympäristönäkökulmasta. Kapris-tillitahnalla täytetty, helppo silakkapihvipelti paistuu uunissa rapeaksi ilman käryä. Sujauta pellille myös varsiparsakaalia, niin saat kokonaisen aterian.
MU
4
Kuvat
Julkaistu 14.10.2021

Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 g silakkafileitä
- 1 prk (50 g/35 g) kapriksia
- 50 ghuoneenlämpöistä voita
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- 1 tlmustapippuria
- 2 rklrypsiöljyä
- 5 rklruiskorppujauhoja
Lisäksi
- 500 gvarsiparsakaali
Sitruunakastike
- 200 granskankermaa
- 1 dltilliä hienonnettuna
- 1 rklsitruunanmehua
Helppo silakkapihvipelti valmistuu näin:
- Valuta ja hienonna kaprikset. Hienonna myös tilli. Yhdistä pehmeä voi, kaprikset ja tilli keskenään. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Levitä tahnaa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten varsiparsakalit silakkapihvien väliin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla kulhossa ranskankerma, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Tarjoa kastike silakkapellin kera.
Vinkki!
Voit käyttää varsiparsakaalin sijaan myös tuoretta parsaa. Gluteeniton versio syntyy, kun käytät leivittämiseen gluteenittomia korppujauhoja.

Lähikalan syöminen on hyvä teko Itämeren ja sisävesien puolesta – poimi myös reseptivinkit maistuviin silakka- ja särkiherkkuihin

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Suomalainen kala on trendiherkku ja ympäristöteko samalla lautasella − poimi reseptit ja vinkit eri kalalajien valmistukseen

Silakka-juureslaatikko – rakastettu kalaruoka saa uuden säväyksen lantusta, palsternakasta ja näkkärimurusta
Kotivinkki

Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle
Maku

Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla
Maku

Espanjassa sardiineja, meillä silakoita! Grillatut varrassilakat yhdistävät kaksi makumaailmaa
Kotivinkki

Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä
Kotivinkki