4(1)
Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Silakka on edullinen ja monikäyttöinen kotimainen luonnonkala, jota kannattaa suosia myös ympäristönäkökulmasta. Kapris-tillitahnalla täytetty, helppo silakkapihvipelti paistuu uunissa rapeaksi ilman käryä. Sujauta pellille myös varsiparsakaalia, niin saat kokonaisen aterian.
14.10.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g silakkafileitä
1 prk (50 g/35 g) kapriksia
50 ghuoneenlämpöistä voita
½ dl tilliä hienonnettuna
½ tl suolaa
1 tlmustapippuria
2 rklrypsiöljyä
5 rklruiskorppujauhoja
Lisäksi
500 gvarsiparsakaali
Sitruunakastike
200 granskankermaa
1 dltilliä hienonnettuna
1 rklsitruunanmehua

Helppo silakkapihvipelti valmistuu näin:

  1. Valuta ja hienonna kaprikset. Hienonna myös tilli. Yhdistä pehmeä voi, kaprikset ja tilli keskenään. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Levitä tahnaa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten varsiparsakalit silakkapihvien väliin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa ranskankerma, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Tarjoa kastike silakkapellin kera.

Vinkki!

Voit käyttää varsiparsakaalin sijaan myös tuoretta parsaa. Gluteeniton versio syntyy, kun käytät leivittämiseen gluteenittomia korppujauhoja.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo