Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Silakka on edullinen ja monikäyttöinen kotimainen luonnonkala, jota kannattaa suosia myös ympäristönäkökulmasta. Kapris-tillitahnalla täytetty, helppo silakkapihvipelti paistuu uunissa rapeaksi ilman käryä. Sujauta pellille myös varsiparsakaalia, niin saat kokonaisen aterian.
Valuta ja hienonna kaprikset. Hienonna myös tilli. Yhdistä pehmeä voi, kaprikset ja tilli keskenään. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla.
Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Levitä tahnaa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten varsiparsakalit silakkapihvien väliin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.