Maku

Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Silakka on edullinen ja monikäyttöinen kotimainen luonnonkala, jota kannattaa suosia myös ympäristönäkökulmasta. Kapris-tillitahnalla täytetty, helppo silakkapihvipelti paistuu uunissa rapeaksi ilman käryä. Sujauta pellille myös varsiparsakaalia, niin saat kokonaisen aterian.
MU
0
0
Julkaistu: 14.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 prk (50 g/35 g) kapriksia
  • 50 ghuoneenlämpöistä voita
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 rklruiskorppujauhoja

Lisäksi

  • 500 gvarsiparsakaali

Sitruunakastike

  • 200 granskankermaa
  • 1 dltilliä hienonnettuna
  • 1 rklsitruunanmehua
Tulosta

Helppo silakkapihvipelti valmistuu näin:

  1. Valuta ja hienonna kaprikset. Hienonna myös tilli. Yhdistä pehmeä voi, kaprikset ja tilli keskenään. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Levitä tahnaa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten varsiparsakalit silakkapihvien väliin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa ranskankerma, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Tarjoa kastike silakkapellin kera.

Vinkki!

Voit käyttää varsiparsakaalin sijaan myös tuoretta parsaa. Gluteeniton versio syntyy, kun käytät leivittämiseen gluteenittomia korppujauhoja.

Kommentoi »