Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta

35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min

Silakka on edullinen ja monikäyttöinen kotimainen luonnonkala, jota kannattaa suosia myös ympäristönäkökulmasta. Kapris-tillitahnalla täytetty, helppo silakkapihvipelti paistuu uunissa rapeaksi ilman käryä. Sujauta pellille myös varsiparsakaalia, niin saat kokonaisen aterian.

14.10.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
silakkafileitä
1 prk (50 g/35 g)
kapriksia
50 g
huoneenlämpöistä voita
½ dl
tilliä hienonnettuna
½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
5 rkl
ruiskorppujauhoja
Lisäksi
500 g
varsiparsakaali
Sitruunakastike
200 g
ranskankermaa
1 dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua

Helppo silakkapihvipelti – ohje:

  1. Valuta ja hienonna kaprikset. Hienonna myös tilli. Yhdistä pehmeä voi, kaprikset ja tilli keskenään. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Levitä tahnaa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten varsiparsakalit silakkapihvien väliin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa ranskankerma, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Tarjoa kastike silakkapellin kera.

Vinkki!

Voit käyttää varsiparsakaalin sijaan myös tuoretta parsaa. Gluteeniton versio syntyy, kun käytät leivittämiseen gluteenittomia korppujauhoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt