Reseptin ainekset
noin 4 dl
1
kananmuna
2 tl
sinappia (esim. dijon-sinappia)
3–4 dl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
valkopippuria
1–2 tl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
Helppo pikamajoneesi – ohje:
- Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan kulhoon. Lisää sinappi.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Kaada huoneenlämpöinen öljy päälle. Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee.
- Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla, nosta se hitaasti ylös, ja majoneesi on valmista. Mausta majoneesi suolalla, pippurilla ja tilkalla etikkaa tai sitruunan mehua. Anna makujen tasaantua. Ohenna tarvittaessa vedellä tai omenamehulla.
Valmista majoneesia tulee ohjeella. n. 4 dl.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat