Maku

Helppo kanakeitto

0
1

Helppo kanakeitto

Höyryävässä kanakeitossa on joku taika - se parantaa kummasti väsyneen tai flunssaisen olon! Helposti syntyvään keittoon tarvitaan vain muutama raaka-aine. Lämmittävä kanakeitto sopii täydellisesti talvi-iltaan kun iltaan!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpurjo
  • 2 kplvarsiselleriä (vartta)
  • 2 kplpalsternakkaa (tai porkkanaa)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 300 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
  • 1 1/2 lkanalientä
  • 1 1/2 dlorzopastaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • suolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • tuoretta tilliä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Halkaise purjo pitkittäissuunnassa ja huuhtele. Leikkaa purjo ja varsisellerin varret siivuiksi. Kuori ja kuutioi palsternakat (tai porkkanat) pieniksi paloiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Kuullota palsternakka, purjo ja varsiselleri pehmeäksi 5 minuutin ajan. Vältä ruskistamista ja pienennä tarvittaessa lieden lämpötilaa.

Lisää kattilaan broilerisuikaleet. Paista muutama minuutti välillä käännellen.

Kaada kattilaan kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon orzopasta. Anna keiton porista 15 minuuttia. 

Purista keittoon sitruunanmehua, ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tuoretta tilliä.

Vinkki!

Voit korvata palsternakan hyvin myös porkkanalla! Kokeile myös juuripersiljaa - sen maku sopii keittoon ihanasti!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä