Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pikana pannulla

Minimiaika keittiössä! Helppo italialainen munakoisopaistos vaatii vain 10 minuutin haudutuksen

30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min

Suositusta italoklassikosta parmigiana di melanzanesta valmistuu pikainen kesälounas, kun ruoan kypsentää uunin sijaan alusta loppuun paistinpannussa.

26.6.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
2 (noin 600 g)
munakoisoa
1½ dl
vehnäjauhoja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 tlk
tomaattimurskaa
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2
mozzarellapalloa
2 rkl
grana padano - tai parmesaaniraastetta
1 rku
basilikaa
3 rkl
oliiviöljyä

Italialainen munakoisopaistos − ohje:

  1. Leikkaa munakoisoista ensin kannat pois, sitten pitkittäin puoliksi ja edelleen puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kaada jauhot lautaselle ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Paista munakoisoviipaleet 2–3 erässä öljyssä laakeassa kasarissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää viimeisen paistoerän kanssa pannulle valkosipuli ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Palauta kaikki paistetut munakoisoviipaleet pannulle. Lisää tomaattimurska, sitruunanmehu ja mausteet ja anna melanzanen kiehua hiljalleen kypsäksi noin 10 minuuttia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  4. Valuta mozzarellapallot. Revi mozzarella sopiviksi suupaloiksipaistoksen pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle. Kuumenna paistos kiehuvaksi.
  5. Surauta noin 2/3 basilikasta öljyn kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi basilikaöljy ja ripottele loput basilikanlehdet päälle. Tarjoa munakoisopaistos esimerkiksi rapeakuorisen leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt