


Pikana pannulla
Minimiaika keittiössä! Helppo italialainen munakoisopaistos vaatii vain 10 minuutin haudutuksen
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Suositusta italoklassikosta parmigiana di melanzanesta valmistuu pikainen kesälounas, kun ruoan kypsentää uunin sijaan alusta loppuun paistinpannussa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 (noin 600 g)
munakoisoa
1½ dl
vehnäjauhoja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 tlk
tomaattimurskaa
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2
mozzarellapalloa
2 rkl
grana padano - tai parmesaaniraastetta
1 rku
basilikaa
3 rkl
oliiviöljyä
Italialainen munakoisopaistos − ohje:
- Leikkaa munakoisoista ensin kannat pois, sitten pitkittäin puoliksi ja edelleen puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kaada jauhot lautaselle ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista munakoisoviipaleet 2–3 erässä öljyssä laakeassa kasarissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää viimeisen paistoerän kanssa pannulle valkosipuli ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Palauta kaikki paistetut munakoisoviipaleet pannulle. Lisää tomaattimurska, sitruunanmehu ja mausteet ja anna melanzanen kiehua hiljalleen kypsäksi noin 10 minuuttia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Valuta mozzarellapallot. Revi mozzarella sopiviksi suupaloiksipaistoksen pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle. Kuumenna paistos kiehuvaksi.
- Surauta noin 2/3 basilikasta öljyn kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi basilikaöljy ja ripottele loput basilikanlehdet päälle. Tarjoa munakoisopaistos esimerkiksi rapeakuorisen leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat