Kotivinkki

Heittämällä paras vegehampurilainen! Välissä bataatti-papupihvi ja homejuustokastiketta

3 h 35 min
KA
4.4
0

Mehevä ja sopivan tulinen vegehampurilainen syntyy näistä: kaksi herkullista kastiketta, pikkelöidyt punasipulit ja paneroidut bataatti-papupihvit. Nam!
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (8 kpl)

Hampurilaissämpylät

  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl vettä
  • 20 ghiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • pinjan-, unikon- tai seesaminsiemeniä

Pikkelöidyt punasipulit

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

Homejuustokastike

  • 50 g sinihomejuustoa
  • 150 g ranskankermaa ( tai kermaviiliä)

Punainen pestokastike

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl punaista pestoa

Bataatti-papupihvit

  • 1 bataatti
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 ½ dl voipapuja ( Esim. GoGreen)
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½–1 tl cayennepippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprika- tai paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 1–2 rkl punaista pestoa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 kananmuna (kevyesti vatkattuna)
  • oliiviöljyä

Leivitykseen

  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl polentaa
  • paistamiseen öljyä

Tee näin

3 h 35 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN2 h 15 min
MITÄ PIDIT?
4.4