4,2(6)
Heittämällä paras vegehampurilainen! Välissä bataatti-papupihvi ja homejuustokastiketta
Kasvis
3 h 35 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Mehevä ja sopivan tulinen vegehampurilainen syntyy näistä: kaksi herkullista kastiketta, pikkelöidyt punasipulit ja paneroidut bataatti-papupihvit. Nam!
20.11.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 kpl
Hampurilaissämpylät
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl vettä
20 ghiivaa
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
2 rkl öljyä
n. 7 dlvehnäjauhoja
Pinnalle
1 kananmuna
pinjan-, unikon- tai seesaminsiemeniä
Pikkelöidyt punasipulit
1 pieni punasipuli
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
Homejuustokastike
50 g sinihomejuustoa
150 g ranskankermaa ( tai kermaviiliä)
Punainen pestokastike
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
1 rkl punaista pestoa
Bataatti-papupihvit
1 bataatti
3 valkosipulinkynttä
3 dl kasvislientä
1 ½ dl voipapuja ( Esim. GoGreen)
1 dl korppujauhoja
½–1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprika- tai paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
1–2 rkl punaista pestoa
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl soijakastiketta
1 kananmuna (kevyesti vatkattuna)
oliiviöljyä
Leivitykseen
½ dl vehnäjauhoja
½ dl polentaa
paistamiseen öljyä

Hampurilaissämpylät

  1. Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta sekaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, n. 1,5 t.
  2. Leivo jauhotetulla pöydällä taikina tangoksi ja jaa 8:aan osaan. Pyörittele pulliksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla 40 minuuttia.
  3. Voitele sämpylät, ripota siemenet pintaan ja paista 200-asteisen uunin keskiosassa 10–12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Jäähdytä hyvin ennen kuin täytät.

Pikkelöidyt punasipulit

Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita etikka ja sokeri keskenään, laita sipulit liemeen. Ravista ja jätä maustumaan tunniksi.

Homejuustokastike

Murenna sinihomejuusto ranskankermaan, sekoita ja jätä muruisaksi soosiksi.

Punainen pestokastike

Hämmennä hunaja ja pesto jogurttiin. Säilytä kastikkeet kylmässä.

Bataatti-papupihvit

  1. Kuori ja viipaloi bataatti ja valkosipulit. Keitä ne niukassa kasvisliemessä pehmeiksi ja valuta siivilässä. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Survo karkeaksi soseeksi. Murskaa siivilöidyt pavut haarukalla ja yhdistä bataattien kanssa. Sekoita mausteet ja suola jauhoihin ja lisää ne bataattipapumassaan. Mausta pestolla, etikalla ja soijalla. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa korppujauhoja.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja polenta laakealla lautasella. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile ne pihveiksi, pyöräytä pihvit leivitysseoksessa. Kaada öljy pannulle, paista pihvejä noin 5 minuuttia per puoli miedolla lämmöllä.
  3. Kokoa vegehampurilaiset. Nauti ne lämpiminä.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo