Hampurilaissämpylät
- Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta sekaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, n. 1,5 t.
- Leivo jauhotetulla pöydällä taikina tangoksi ja jaa 8:aan osaan. Pyörittele pulliksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla 40 minuuttia.
- Voitele sämpylät, ripota siemenet pintaan ja paista 200-asteisen uunin keskiosassa 10–12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Jäähdytä hyvin ennen kuin täytät.
Pikkelöidyt punasipulit
Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita etikka ja sokeri keskenään, laita sipulit liemeen. Ravista ja jätä maustumaan tunniksi.
Homejuustokastike
Murenna sinihomejuusto ranskankermaan, sekoita ja jätä muruisaksi soosiksi.
Punainen pestokastike
Hämmennä hunaja ja pesto jogurttiin. Säilytä kastikkeet kylmässä.
Bataatti-papupihvit
- Kuori ja viipaloi bataatti ja valkosipulit. Keitä ne niukassa kasvisliemessä pehmeiksi ja valuta siivilässä. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Survo karkeaksi soseeksi. Murskaa siivilöidyt pavut haarukalla ja yhdistä bataattien kanssa. Sekoita mausteet ja suola jauhoihin ja lisää ne bataattipapumassaan. Mausta pestolla, etikalla ja soijalla. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa korppujauhoja.
- Sekoita vehnäjauhot ja polenta laakealla lautasella. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile ne pihveiksi, pyöräytä pihvit leivitysseoksessa. Kaada öljy pannulle, paista pihvejä noin 5 minuuttia per puoli miedolla lämmöllä.
- Kokoa vegehampurilaiset. Nauti ne lämpiminä.