Reseptin ainekset
8 annosta
800 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 dl
kermaviiliä
64 g
sipulikeittoaineksia
1 1/2 kpl
porkkanaa (raastettuna)
1 kpl
munaa
3/4 dl
korppujauhoja
3 rkl
ketsuppia
Pinnalle
2 kpl
tomaattia (lohkottuna)
1 dl
tuoretta timjamia
Jos käytät savipataa, pane se likoamaan kylmään veteen noin vartiksi. Voit tehdä murekkeen myös tavallisessa uunivuossa, silloin voitelu riittää.
Kumoa kermaviili kulhoon. Sekoita joukkoon sipulikeittoainekset, porkkanaraaste, muna, korppujauhe ja ketsuppi. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kumoa mureketaikina vuokaan, paina pintaan tomaattilohkoja ja ripottele päälle timjamia. Peitä mureke kannella tai foliolla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai 45 minuuttia, jos panet vuoan kylmään uuniin.
Tarjoa heimopäällikön lempimureke pakasteherneiden ja kokojyväriisin kera.
Lasittamaton, liotettu savipata pannaan kylmään uuniin ja termostaatti kytketään vasta sitten päälle, etteivät suuret lämmönvaihtelut särje vuokaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat

