Maku

Heimopäällikön mureke

1 h
4.3
0

Heimopäällikön mureke

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 dlkermaviiliä
  • 64 gsipulikeittoaineksia
  • 1 1/2 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 3 rklketsuppia

Pinnalle

  • 2 kpltomaattia (lohkottuna)
  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Jos käytät savipataa, pane se likoamaan kylmään veteen noin vartiksi. Voit tehdä murekkeen myös tavallisessa uunivuossa, silloin voitelu riittää.

Kumoa kermaviili kulhoon. Sekoita joukkoon sipulikeittoainekset, porkkanaraaste, muna, korppujauhe ja ketsuppi. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kumoa mureketaikina vuokaan, paina pintaan tomaattilohkoja ja ripottele päälle timjamia. Peitä mureke kannella tai foliolla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai 45 minuuttia, jos panet vuoan kylmään uuniin.

Tarjoa heimopäällikön lempimureke pakasteherneiden ja kokojyväriisin kera.

Vinkki!

Lasittamaton, liotettu savipata pannaan kylmään uuniin ja termostaatti kytketään vasta sitten päälle, etteivät suuret lämmönvaihtelut särje vuokaa.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä