Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rullaa sienet tötteröön

Heikki Valkaman japanilaiset sienet – helpot soija-sakesienet sopivat riisin seuraksi, ramenkeittoon tai sushirulliin

15 min

Pehmeän makeat soija-sakesienet tarjoillaan Japanissa useimmiten lisukkeena. Ne sopivat esimerkiksi riisin kaveriksi, nuudelikeiton pariksi tai temaki-sushin lisukkeeksi. Resepti on Japanissa kasvaneen kirjailija Heikki Valkaman bravuureja.

Reseptin ainekset
2 annosta
iso kourallinen
siitake- tai porto­bello­sieniä tai pannuvalmiita metsä­sieniä (esim. kantarelleja)
3 rkl
vettä
3 rkl
sakea
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria

Heikki Valkaman japanilaiset sienet – ohje:

  1. Pilko sienet. Jos käytät esimerkiksi kantarelleja, paista sienet pannulla ensin niin, että neste haihtuu.
  2. Sekoita pienessä kattilassa vesi, sake, soija ja sokeri. Keitä sieniä viitisen minuuttia liemessä.

Vinkki!

Käytä sieniä esimerkiksi temakisushirullien täytteessä: kääräise norilevyn sisään riisiä, soija-sakesieniä, erilaisia vihanneksia ja soijapapuja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt