


Rullaa sienet tötteröön
Heikki Valkaman japanilaiset sienet – helpot soija-sakesienet sopivat riisin seuraksi, ramenkeittoon tai sushirulliin
15 min
Pehmeän makeat soija-sakesienet tarjoillaan Japanissa useimmiten lisukkeena. Ne sopivat esimerkiksi riisin kaveriksi, nuudelikeiton pariksi tai temaki-sushin lisukkeeksi. Resepti on Japanissa kasvaneen kirjailija Heikki Valkaman bravuureja.
Reseptin ainekset
2 annosta
iso kourallinen
siitake- tai portobellosieniä tai pannuvalmiita metsäsieniä (esim. kantarelleja)
3 rkl
vettä
3 rkl
sakea
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria
Heikki Valkaman japanilaiset sienet – ohje:
- Pilko sienet. Jos käytät esimerkiksi kantarelleja, paista sienet pannulla ensin niin, että neste haihtuu.
- Sekoita pienessä kattilassa vesi, sake, soija ja sokeri. Keitä sieniä viitisen minuuttia liemessä.
Vinkki!
Käytä sieniä esimerkiksi temakisushirullien täytteessä: kääräise norilevyn sisään riisiä, soija-sakesieniä, erilaisia vihanneksia ja soijapapuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
