


Helppo kalaherkku
Heikki Valkaman japanilainen siika – ”Teen soijakastikkeessa keitettyä siikaa, kun haluan äkkiseltään jotain tosi hyvää”
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Japanissa kasvaneen kirjailija Heikki Valkaman soijassa keitetty siika on versio japanilaisesta kalaruoasta. Japanissa erilaisia kaloja tai vaikkapa kalanpäitä keitetään ja haudutetaan soijakastikkeessa.
Reseptin ainekset
2 annosta
600 g
siikafileetä
noin peukalon pään kokoinen pala
inkivääriä
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sakea
2 rkl
miriniä
2 dl
vettä
Heikki Valkaman japanilainen siika – ohje:
- Leikkaa kala neljäksi saman kokoiseksi fileepalaksi. Pilko inkivääri tikuiksi.
- Pane vesi, soija, sake ja mirin kattilaan tai syvälle pannulle ja anna kiehua. Pane kala nahkapuoli ylöspäin kypsymään. Anna kiehua hetken.
- Lisää inkivääri, peitä kannella ja laske lieden lämpöä. Anna hautua 10–20 minuuttia miedolla lämmöllä fileen paksuudesta riippuen.
- Tarjoa kala liemen kera kulhosta.
Vinkki!
Älä keitä siikaa liian kauan, ettei sen rakenne muussaannu. Kalan paksuus vaikuttaa keittoaikaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat