Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo kalaherkku

Heikki Valkaman japanilainen siika – ”Teen soijakastikkeessa keitettyä siikaa, kun haluan äkkiseltään jotain tosi hyvää”

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Japanissa kasvaneen kirjailija Heikki Valkaman soijassa keitetty siika on versio japanilaisesta kalaruoasta. Japanissa erilaisia kaloja tai vaikkapa kalanpäitä keitetään ja haudutetaan soijakastikkeessa.

Reseptin ainekset
2 annosta
600 g
siikafileetä
noin peukalon pään kokoinen pala
inkivääriä
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sakea
2 rkl
miriniä
2 dl
vettä

Heikki Valkaman japanilainen siika – ohje:

  1. Leikkaa kala neljäksi saman kokoiseksi fileepalaksi. Pilko inkivääri tikuiksi.
  2. Pane vesi, soija, sake ja mirin kattilaan tai syvälle pannulle ja anna kiehua. Pane kala nahkapuoli ylöspäin kypsymään. Anna kiehua hetken.
  3. Lisää inkivääri, peitä kannella ja laske lieden lämpöä. Anna hautua 10–20 minuuttia miedolla lämmöllä fileen paksuudesta riippuen.
  4. Tarjoa kala liemen kera kulhosta.

Vinkki!

Älä keitä siikaa liian kauan, ettei sen rakenne muussaannu. Kalan paksuus vaikuttaa keittoaikaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt