Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Japanin paras peruna

Heikki Valkaman jagabata eli soijavoiperunat – japanilainen perunaherkku on yksinkertainen, mutta täysin vastustamaton

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Japanissa kasvaneen kirjailija Heikki Valkaman bravuuriresepti on japanilaiset soijavoiperunat eli jagabata. ”Soijan, perunan ja voin yhdistelmä on kokeilemisen arvoinen. Jagabata on mielestäni paras tapa syödä perunaa”, Valkama sanoo.

Reseptin ainekset
1 annos
1
iso peruna
nokare
voita
1 tl
soijakastiketta
Lisäksi
katsuobushi-hiutaleita
norijauhetta tai aonoria

Heikki Valkaman jagabata eli soijavoiperunat – ohje:

  1. Pese peruna tai perunat. Perunoita ei tarvitse kuoria.
  2. Keitä perunat kypsiksi ja pehmeiksi.
  3. Leikkaa perunat puoliksi, siirrä pannulle ja paista molemmat puolet voissa pinnalta ruskeaksi.
  4. Nosta lautaselle, kaada loppu sula voi päälle ja lisää soija. Ripottele päälle katsuobushia ja norijauhetta tai aonoria.

Heikki Valkaman jagabata-vinkit!

  1. Katsuobushi eli kuivatut fermentoidut boniittilastut tuovat annokseen syvyyttä ja kermaista pehmeyttä.
  2. Japanissa jagabata tehdään usein isoista perunoista, joiden viipaleet muistuttavat kooltaan pihvejä, mutta annoksen voi valmistaa pienistäkin potuista.
  3. Kertaa reseptin ainekset sen mukaan, kuinka monta perunaa haluat valmistaa. Kun uudet perunat ovat sesongissa, nekin sopivat hyvin tähän annokseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt