


Rapean tahmeat siivet
Hedelmäiset kanansiivet – makean mausteinen hedelmäkastike viimeistelee siipipalat
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Hedelmäsoseella, hunajalla ja srirachakastikkeella maustettu kastike antaa siiville tahmean mausteisen pinnan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
broilerin siipipaloja
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
Hedelmäkastike
1–2
valkosipulinkynttä (tai noin 1 tl valkosipulijauhetta)
2 dl
hedelmäsosetta (esim. Bonne mango, ananas ja minttu tai persikka)
2 rkl
srirachakastiketta
2 rkl
hunajaa
1 rkl
soijakastiketta
Hedelmäiset kanansiivet – ohje:
- Pyyhi broilerin siipipalojen pinta talouspaperilla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Kypsennä siipipaloja airfryerissä 180 asteessa noin 20 minuuttia tai uunissa vuoassa tai leivinpaperin päällä pellillä 225–250 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
- Valmista sillä aikaa hedelmäkastike. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan.
- Jos käytät tuoretta valkosipulia, hienonna kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 5–10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Lisää kypsät siipipalat kastikkeeseen ja sekoita, kunnes ne ovat kauttaaltaan tahmeat.
- Tarjoa hedelmäiset kanansiivet lämpimänä aurajuustodipin kanssa.
Vinkki!
Hedelmäisten siipien pariksi sopii mainiosti aurajuustojuustodippi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat