


Hedelmäinen bulgursalaatti
15 min
Bulgursalaatti on hauska ja maukas sekoitus Lähi-idän ja pohjoisen makuja. Väreillään ja raikkaudellaan hurmaava hedelmäinen bulgursalaatti sopii mainiosti brunssitarjoiluun!
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
bulguria
5 kpl
kuivattua aprikoosia
1 dl
kuivattuja karpaloita
1/2 dl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
1/2 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
1 kpl
tuoretta chiliä
1/3 dl
cashewpähkinöitä (paahdettuna)
1/3 dl
hasselpähkinöitä (paahdettuna)
1/3 dl
saksanpähkinöitä (paahdettuna)
Kastike
1/2 dl
sitruunamehua
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia
Koristeluun
125 g
vadelmia
2 rkl
tuoretta korianteria
Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
Silppua aprikoosit, yrtit ja chilin palko.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.
Tee kastike ja sekoita se salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada hedelmäinen bulgursalaatti tarjoiluvadille ja koristele vadelmilla ja korianterin lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat