Maku

Hedelmäinen bulgursalaatti

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Bulgursalaatti on hauska ja maukas sekoitus Lähi-idän ja pohjoisen makuja. Väreillään ja raikkaudellaan hurmaava hedelmäinen bulgursalaatti sopii mainiosti brunssitarjoiluun!
KA
LA
MA
MU
3.6
0
Julkaistu: 15.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlbulguria
  • 5 kplkuivattua aprikoosia
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1/3 dlcashewpähkinöitä (paahdettuna)
  • 1/3 dlhasselpähkinöitä (paahdettuna)
  • 1/3 dlsaksanpähkinöitä (paahdettuna)

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlkanelia

Koristeluun

  • 125 gvadelmia
  • 2 rkltuoretta korianteria
Tulosta
Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
Silppua aprikoosit, yrtit ja chilin palko.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.
Tee kastike ja sekoita se salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada hedelmäinen bulgursalaatti tarjoiluvadille ja koristele vadelmilla ja korianterin lehdillä.
MITÄ PIDIT?
3.6
Kommentoi »