Kotivinkki

Haukipihvit

4
0

Haukipihvit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 ghaukifileetä
  • ½–1 tlsuolaa
  • valkopippuria
  • 1kananmuna
  • 2 dlkermaa (ruoka)
  • (ruohosipulia silputtuna)
  • 1-2 rklvoita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele filee ruotoineen.

2. Pane kalapalat leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja valkopippuri. Käynnistä kone hetkeksi.

3. Lisää kananmuna ja käynnistä kone uudelleen.

4. Kaada kerma massan joukkoon koneen käydessä ja aja, kunnes taikina on tasaista. Lisää halutessasi lopuksi ruohosipulia.

5. Kuumenna paistinpannussa nokare voita ja rypsiöljyä. Kostuta kädet kylmässä vedessä ja muotoile taikinasta pihvejä. Nosta ne heti pannulle paistumaan. Paista noin 1–3 minuuttia molemmin puolin.

6. Pihvit saavat helposti väriä, joten paistamisen jälkeen ne voi tarvittaessa kypsentää loppuun 150-asteisessa uunissa, noin 5–10 minuutin ajan.

Vinkki!

Vinkki:Murekemassa valmistuu kätevästi monitoimikoneessa. Huolehdi, että kala ja kerma ovat kylmiä, jotta massa ei ala lämmetä ja kypsyä jauhamisen aikana.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä