Maku

Haukipihvit – simppelit pihvit saavat makua perunamuusista ja avokadokastikkeesta

2 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 15 min
Nämä haukipihvit valmistuvat ilman monitoimikonetta! Näppärät pihvit tehdään perunamuusista ja kypsästä hauesta, josta ruodot on helppo nyppiä pois. Hauki höyrytetään valmiiksi siivilässä perunakattilan päällä.
MU
4.4
0
Julkaistu 23.10.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

Haukipihvit

  • 250 gjauhoisia perunoita
  • 400 ghaukifileetä
  • 30 gvoita
  • 1sipuli
  • 2 tlcurrya
  • ¼ tlchilirouhetta
  • 1 rklvoita
  • ½sitruunan mehu
  • 1½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • 3 rkltilli-ruohosipulisilppua
  • 1muna
  • ½ dlkorppujauhoja

Pinnalle

  • 4 rklkorppujauhoja

Paistaminen

  • 4 rklvoi-öljyseosta

Avokadokastike

  • 1maustekurkku
  • 2avokadoa
  • 1 dlkermaviiliä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsinappia
  • 1 rklsipulisilppua
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Haukipihvit ja avokadokastike – ohje:

  1. Pane kuoritut ja paloitellut perunat kattilaan suolalla maustettuun veteen. Nosta perunoiden päälle iso siivilä. Leikkaa haukifilee isoiksi paloiksi ja pane palat siivilään kypsymään perunoiden päälle. Peitä kattila kannella. Keitä perunat ja kala kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Soseuta perunat voin kanssa. Nypi haukipaloista ruodot ja hienonna kala. Lisää perunasoseen joukkoon.
  3. Hienonna sipuli. Kuullota chilillä ja currylla maustettu sipuli pehmeäksi voissa. Sekoita silppu peruna-kalaseokseen. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla. Sekoita muna ja korppujauhot toisiinsa ja lisää kalaseokseen. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  4. Muotoile massasta 16 pulleaa pihviä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia puoleltaan.
  5. Silppua kastiketta varten maustekurkku ja toinen avokado. Pane toisen avokadon hedelmäliha kulhoon ja hienonna. Lisää joukkoon kermaviili, sitruunamehu, sinappi ja sipuli-, avokado- ja maustekurkkusilput. Mausta kastike suolalla.
  6. Tarjoa haukipihvien kanssa avokadokastiketta sekä pannulla paistettuja palsternakkatikkuja.
Kommentoi »