Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haukimureke

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
1.6.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
haukea (fileenä)
1 1/4 tl
suolaa
1/3 tl
valkopippuria
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
2 kpl
munaa
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kuohukermaa
1 dl
kevytmaitoa
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)

Haukimureke – ohje:

  1. Poista haukifileistä isoimmat ruodot. Paloittele kala monitoimikoneen kulhoon ja jauha se tasaiseksi leikkuuterällä. Loput ruodot jauhautuvat taikinaan.
  2. Lisää mausteet, munat, peruna- ja vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kaada koneen käydessä joukkoon kerma ja maito ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja halutessasi hienonnettu tilli. Pyöräytä haukimureke sekaisin.
  3. Voitele ja korppujauhota vähintään 1 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen vuoka. Myös pinnoitettu vuoka kannattaa jauhottaa, jotta mureke saa maukkaan pinnan. Kaada murekemassa vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka suurempaan uunivuokaan, ja kaada siihen kiehuvaa vettä noin puoleenväliin saakka. Peitä haukimurekevuoka foliolla.
  4. Kypsennä haukimureketta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 tunti.
  5. Anna haukimurekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille. Leikkaa viipaleiksi.
  6. Tarjoa haukimureke perunasoseen, voisulan ja keitettyjen herneiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt