Maku

Haukimureke

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
4
3
Julkaistu 1.6.2012


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 ghaukea (fileenä)
  • 1 1/4 tlsuolaa
  • 1/3 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Haukimureke – ohje:

  1. Poista haukifileistä isoimmat ruodot. Paloittele kala monitoimikoneen kulhoon ja jauha se tasaiseksi leikkuuterällä. Loput ruodot jauhautuvat taikinaan.
  2. Lisää mausteet, munat, peruna- ja vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kaada koneen käydessä joukkoon kerma ja maito ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja halutessasi hienonnettu tilli. Pyöräytä haukimureke sekaisin.
  3. Voitele ja korppujauhota vähintään 1 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen vuoka. Myös pinnoitettu vuoka kannattaa jauhottaa, jotta mureke saa maukkaan pinnan. Kaada murekemassa vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka suurempaan uunivuokaan, ja kaada siihen kiehuvaa vettä noin puoleenväliin saakka. Peitä haukimurekevuoka foliolla.
  4. Kypsennä haukimureketta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 tunti.
  5. Anna haukimurekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille. Leikkaa viipaleiksi.
  6. Tarjoa haukimureke perunasoseen, voisulan ja keitettyjen herneiden kanssa.
3 kommenttia