


Merelliset haukileikkeet katkarapukastikkeella – paneroi, paista ja nauti!
25 min
Haukileikkeet syntyvät samaan tyyliin kuin perinteiset oskarinleikkeet. Rapsakka panerointi ja maukas katkarapukastike kruunaavat makunautinnon. Tarjoile raikkaan parsan kera!
Reseptin ainekset
4 annosta
Haukileikkeet
700 g
haukifileetä
600 g
vihreää parsaa
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria rouhittuna
½ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 dl
korppujauhoja
Kastike
1 ½ dl
ranskankermaa
1 rkl
chiliketsuppia
1 ½ dl
katkarapuja sulatettuna
Lisäksi
katkarapuja sulatettuna
voita paistamiseen
Haukileikkeet – ohje:
- Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruoan valmistuksen ajan.
- Pese parsat ja napsauta niistä puumainen pää pois. Sivele parsoille kevyesti öljyä.
- Poista haukifileestä ruodot, leikkaa filee sopiviksi annosleikkeiksi ja mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
- Mittaa omille lautasilleen vehnäjauhot, munat ja korppujauhot. Riko munien rakenne haarukalla. Pyörittele haukileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Kypsennä parsat joko 225-asteisessa uunissa 7–10 min tai keskilämmöllä grillissä noin 5 minuuttia. Kun parsat kypsyvät, paista leikkeet kypsiksi voissa 2–3 minuuttia molemmin puolin paksuudesta riippuen.
- Tarjoa haukileikkeet parsojen ja kastikkeen kanssa. Koristele annokset katkaravuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat