Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Merelliset haukileikkeet katkarapukastikkeella – paneroi, paista ja nauti!

25 min

Haukileikkeet syntyvät samaan tyyliin kuin perinteiset oskarinleikkeet. Rapsakka panerointi ja maukas katkarapukastike kruunaavat makunautinnon. Tarjoile raikkaan parsan kera!

7.8.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Haukileikkeet
700 g
haukifileetä
600 g
vihreää parsaa
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria rouhittuna
½ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 dl
korppujauhoja
Kastike
1 ½ dl
ranskankermaa
1 rkl
chiliketsuppia
1 ½ dl
katkarapuja sulatettuna
Lisäksi
katkarapuja sulatettuna
voita paistamiseen

Haukileikkeet – ohje:

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruoan valmistuksen ajan.
  2. Pese parsat ja napsauta niistä puumainen pää pois. Sivele parsoille kevyesti öljyä.
  3. Poista haukifileestä ruodot, leikkaa filee sopiviksi annosleikkeiksi ja mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
  4. Mittaa omille lautasilleen vehnäjauhot, munat ja korppujauhot. Riko munien rakenne haarukalla. Pyörittele haukileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  5. Kypsennä parsat joko 225-asteisessa uunissa 7–10 min tai keskilämmöllä grillissä noin 5 minuuttia. Kun parsat kypsyvät, paista leikkeet kypsiksi voissa 2–3 minuuttia molemmin puolin paksuudesta riippuen.
  6. Tarjoa haukileikkeet parsojen ja kastikkeen kanssa. Koristele annokset katkaravuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt