0(0)
Merelliset haukileikkeet katkarapukastikkeella – paneroi, paista ja nauti!
25 min
Haukileikkeet syntyvät samaan tyyliin kuin perinteiset oskarinleikkeet. Rapsakka panerointi ja maukas katkarapukastike kruunaavat makunautinnon. Tarjoile raikkaan parsan kera!
7.8.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Haukileikkeet
700 ghaukifileetä
600 gvihreää parsaa
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
½ tlvalkopippuria rouhittuna
½ dlvehnäjauhoja
2kananmunaa
1 dlkorppujauhoja
Kastike
1 ½ dlranskankermaa
1 rklchiliketsuppia
1 ½ dlkatkarapuja sulatettuna
Lisäksi
katkarapuja sulatettuna
voita paistamiseen

Haukileikkeet – ohje:

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruoan valmistuksen ajan.
  2. Pese parsat ja napsauta niistä puumainen pää pois. Sivele parsoille kevyesti öljyä.
  3. Poista haukifileestä ruodot, leikkaa filee sopiviksi annosleikkeiksi ja mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
  4. Mittaa omille lautasilleen vehnäjauhot, munat ja korppujauhot. Riko munien rakenne haarukalla. Pyörittele haukileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  5. Kypsennä parsat joko 225-asteisessa uunissa 7–10 min tai keskilämmöllä grillissä noin 5 minuuttia. Kun parsat kypsyvät, paista leikkeet kypsiksi voissa 2–3 minuuttia molemmin puolin paksuudesta riippuen.
  6. Tarjoa haukileikkeet parsojen ja kastikkeen kanssa. Koristele annokset katkaravuilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo