Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Merelliset haukileikkeet katkarapukastikkeella – paneroi, paista ja nauti!

25 min
0
0
Haukileikkeet syntyvät samaan tyyliin kuin perinteiset oskarinleikkeet. Rapsakka panerointi ja maukas katkarapukastike kruunaavat makunautinnon. Tarjoile raikkaan parsan kera!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Haukileikkeet

  • 700 ghaukifileetä
  • 600 gvihreää parsaa
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlvalkopippuria rouhittuna
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2kananmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Kastike

  • 1 ½ dlranskankermaa
  • 1 rklchiliketsuppia
  • 1 ½ dlkatkarapuja sulatettuna

Lisäksi

  • katkarapuja sulatettuna
  • voita paistamiseen

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Haukileikkeet valmistuvat näin:

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruoan valmistuksen ajan.
  2. Pese parsat ja napsauta niistä puumainen pää pois. Sivele parsoille kevyesti öljyä.
  3. Poista haukifileestä ruodot, leikkaa filee sopiviksi annosleikkeiksi ja mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
  4. Mittaa omille lautasilleen vehnäjauhot, munat ja korppujauhot. Riko munien rakenne haarukalla. Pyörittele haukileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  5. Kypsennä parsat joko 225-asteisessa uunissa 7–10 min tai keskilämmöllä grillissä noin 5 minuuttia. Kun parsat kypsyvät, paista leikkeet kypsiksi voissa 2–3 minuuttia molemmin puolin paksuudesta riippuen.
  6. Tarjoa haukileikkeet parsojen ja kastikkeen kanssa. Koristele annokset katkaravuilla.
MITÄ PIDIT?
0