


Viehkeä väliruoka
Haukikvenellit aasialaisella vivahteella – kypsennä ja tarjoa kalapullat misotahnalla maustetussa liemessä
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Samettisen pehmeät kvenellit ovat hienostuneempi versio haukipyöryköistä. Ramenkeitosta tuttu misoliemi antaa niille sopivan suolaisen maun.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
500 g
nahatonta haukifileetä
1
valkuainen
½
sitruunan raastettu kuori
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2 dl
kuohukermaa
Misoliemi
1 l
vettä
3 rkl
kalafondia
2 rkl
misotahnaa
1 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
kevätsipuli
1 rkl
seesaminsiemeniä (mustia ja vaaleita)
Haukikvenellit misoliemessä – ohje:
- Kvenellien raaka-aineiden, kalan, valkuaisen ja kerman, pitää olla jääkaappikylmiä, joten laita ne hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään.
- Paloittele haukifilee. Laita kalapalat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi seokseksi. Lisää valkuainen ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon kuohukerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Muotoile kylmästä mureketaikinasta kahden ruokalusikan avulla munanmuotoisia kuulia. Laita kalapallot muutamassa erässä hiljalleen poreilevaan liemeen ja kypsennä noin 10 minuuttia. Ota kypsät kalapullat liemestä ja kypsennä myös loput.
- Laita haukikvenellit annoskulhoihin, kauho päälle kuumaa lientä ja viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Voit korvata hauen myös muulla vaalealla kalalla kuten siialla, ahvenella tai kuhalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat