Maku

Haukihampurilainen – kalaburgerin parempi versio

45 min
0
0

Hauki on hampurilaispihvien luksusraaka-aine. Herkulliset burgerit täytetään haukipihveillä, salaatilla, majoneesilla ja kurkkusalaattia. Nam!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (5 kpl)

Haukipihvit

  • 800 gnahatonta haukifileetä
  • 2kesäsipulin vartta
  • 2vartta tuoretta tilliä
  • 1–2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2munaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsitruunapippuria

Paistamiseen

  • 3 rklvoita tai öljyä

Lisäksi

  • 5hampurilaissämpylää
  • 5lehteä rapeaa keräsalaattia
  • 5 rklmajoneesia
  • 3 rklkurkkusalaattia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Nosta kaikki haukipihvien ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.

Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Pysäytä kone tarvittaessa ja paina massaa reunoilta keskelle. Jatka jauhamista.

Tee massasta pieni koepihvi ja paista se rasvassa pannulla molemmin puolin kypsäksi. Maista, ja lisää massaan tarvittaessa mausteita. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista ne molemmin puolin kypsiksi rasvassa pannulla.

Kokoa haukihampurilaiset valmiiksi tai anna syöjien itse koota omansa.

Laita tarjolle sämpylät, joiden leikkauspintaa on hiukan grillattu, haukipihvit, salaattia sekä majoneesia, johon on sekoitettu kurkkusalaattia.

MITÄ PIDIT?
0