Maku

Hauki-katkarapumuhennos

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Täysin ruodoton haukimuhennos valmistuu tällä reseptillä. Haukifilee haudutetaan kokonaisena kypsäksi, jolloin siitä on helppo nyppiä ruodot pois.
4.5
1
Julkaistu: 8.1.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 400 ghaukifileetä
  • 1 dlvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvoita

kastike

  • 25 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 180 gkatkarapuja
  • 1/2 dlhienonnettua tilliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta
Mittaa pannulle vesi, sitruunamehu ja voi. Kiehauta ja lisää haukifilee pannulle. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsä.
Nosta haukifilee leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Nypi haukifilee ruodottomaksi samalla paloitellen se pieniksi paloiksi.
Lisää kattilaan voi ja vehnäjauho. Kiehauta hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon kerma ja mausta sitruunamehulla.
Lisää sekaan hauki ja katkaravut. Kiehauta ja mausta tuoreella tillillä, suolalla ja mustapippurilla. 
MITÄ PIDIT?
4.5
1 kommentti