


Hauki-katkarapumuhennos
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Täysin ruodoton haukimuhennos valmistuu tällä reseptillä. Haukifilee haudutetaan kokonaisena kypsäksi, jolloin siitä on helppo nyppiä ruodot pois.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
haukifileetä
1 dl
vettä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
voita
Kastike
25 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa
2 rkl
sitruunamehua
180 g
katkarapuja
1/2 dl
hienonnettua tilliä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Mittaa pannulle vesi, sitruunamehu ja voi. Kiehauta ja lisää haukifilee pannulle. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 10–15 minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsä.
Nosta haukifilee leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Nypi haukifilee ruodottomaksi samalla paloitellen se pieniksi paloiksi.
Lisää kattilaan voi ja vehnäjauho. Kiehauta hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon kerma ja mausta sitruunamehulla.
Lisää sekaan hauki ja katkaravut. Kiehauta ja mausta tuoreella tillillä, suolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat