Hauki-katkarapumuhennos

30 min
0
0

Hauki-katkarapumuhennos

Täysin ruodoton haukimuhennos valmistuu tällä reseptillä. Haukifilee haudutetaan kokonaisena kypsäksi, jolloin siitä on helppo nyppiä ruodot pois.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 ghaukifileetä
  • 1 dlvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvoita

kastike

  • 25 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 180 gkatkarapuja
  • 1/2 dlhienonnettua tilliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Mittaa pannulle vesi, sitruunamehu ja voi. Kiehauta ja lisää haukifilee pannulle. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsä.

Nosta haukifilee leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Nypi haukifilee ruodottomaksi samalla paloitellen se pieniksi paloiksi.

Lisää kattilaan voi ja vehnäjauho. Kiehauta hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon kerma ja mausta sitruunamehulla.

Lisää sekaan hauki ja katkaravut. Kiehauta ja mausta tuoreella tillillä, suolalla ja mustapippurilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä