Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haudutettu karitsan niska

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Muutaman tunnin hauduttaminen tekee karitsan niskasta mehevän murean herkun! Herkullisesta haudutusliemestä syntyy ihana kastike. Haudutettu karitsan niska on täydellinen valinta pääsiäispöytään!

15.4.2011
Reseptin ainekset
4 annosta
5
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
punaviiniä
8 dl
lihalientä
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
1
laakerinlehti
1
kanelitanko
800 g
naudan lapaa tai etuselkää (tai karitsan niskaa)
1/2 rkl
suolaa
1/2 dl
tuoretta minttua (hienonnettuna)
4 rkl
tummaa kastikesuurustetta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulit.

Kuullota sipulisilppua ja valkosipulinkynsiä öljyssä padassa.

Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi. Lisää joukkoon pippurit, laakerinlehti ja kanelitanko.

Ruskista lihat kevyesti pannulla ja mausta ne suolalla. Nosta liemeen hautumaan.

Hauduta lihoja 175-asteisessa uunissa tai hellalla miedolla lämmöllä 2 1/2–3 tuntia.

Lisää loppuvaiheessa pataan minttu.

Poista lihat varovasti padasta ja siivilöi liemi.

Suurusta liemi ja tarkista maku.

Tarjoile suurustettu liemi kastikkeena karitsan niskan ja esimerkiksi ruusukaali-papupaistoksen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt