Maku

Haudutettu karitsan niska

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Muutaman tunnin hauduttaminen tekee karitsan niskasta mehevän murean herkun! Herkullisesta haudutusliemestä syntyy ihana kastike. Haudutettu karitsan niska on täydellinen valinta pääsiäispöytään!
GL
LA
MA
MU
3.9
9
Julkaistu: 15.4.2011


Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlpunaviiniä
  • 8 dllihalientä
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 800 gnaudan lapaa tai etuselkää (tai karitsan niskaa)
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1/2 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 4 rkltummaa kastikesuurustetta
Tulosta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulit.

Kuullota sipulisilppua ja valkosipulinkynsiä öljyssä padassa.

Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi. Lisää joukkoon pippurit, laakerinlehti ja kanelitanko.

Ruskista lihat kevyesti pannulla ja mausta ne suolalla. Nosta liemeen hautumaan.

Hauduta lihoja 175-asteisessa uunissa tai hellalla miedolla lämmöllä 2 1/2–3 tuntia.

Lisää loppuvaiheessa pataan minttu.

Poista lihat varovasti padasta ja siivilöi liemi.

Suurusta liemi ja tarkista maku.

Tarjoile suurustettu liemi kastikkeena karitsan niskan ja esimerkiksi ruusukaali-papupaistoksen kanssa.

9 kommenttia