3,9(51)
Haudutettu karitsan niska
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Muutaman tunnin hauduttaminen tekee karitsan niskasta mehevän murean herkun! Herkullisesta haudutusliemestä syntyy ihana kastike. Haudutettu karitsan niska on täydellinen valinta pääsiäispöytään!
15.4.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
5valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
2 dlpunaviiniä
8 dllihalientä
1 rklmustapippuria (kokonaisia)
1laakerinlehti
1kanelitanko
800 gnaudan lapaa tai etuselkää (tai karitsan niskaa)
1/2 rklsuolaa
1/2 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
4 rkltummaa kastikesuurustetta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulit.

Kuullota sipulisilppua ja valkosipulinkynsiä öljyssä padassa.

Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi. Lisää joukkoon pippurit, laakerinlehti ja kanelitanko.

Ruskista lihat kevyesti pannulla ja mausta ne suolalla. Nosta liemeen hautumaan.

Hauduta lihoja 175-asteisessa uunissa tai hellalla miedolla lämmöllä 2 1/2–3 tuntia.

Lisää loppuvaiheessa pataan minttu.

Poista lihat varovasti padasta ja siivilöi liemi.

Suurusta liemi ja tarkista maku.

Tarjoile suurustettu liemi kastikkeena karitsan niskan ja esimerkiksi ruusukaali-papupaistoksen kanssa.

9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo