Hasselbackan karitsa

50 min
0
0

Hasselbackan karitsa

GL
MU
0
0
Valmista karitsanpaistit hauskasti hasselbackan tyyliin. Mehevyydestä pitää huolen viiltoihin lusikoitu kreikkalaishenkinen täyte. Paista täytetyt karitsan paahtopaistit pohjapuoleltaan ennen uunikypsennystä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgkaritsan paahtopaistia (6 kpl)

Täyte

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gfetajuustoa
  • 1 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 215 gaurinkokuivattuja tomaatteja (1 purkillinen)

Paistamiseen

  • 1 1/2 rklvoita
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä

Voitelu

  • 1 rklvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

Viillä paahtopaisteihin 3–4 taskua terävällä veitsellä niin, että lihat jäävät pohjasta ehjiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna feta. Sekoita keskenään täytteen ainekset tomaatteja lukuun ottamatta. Täytä lihan kolot seoksella. Työnnä viiltoihin puolitettuja tomaatteja.

Ruskista lihat pohjasta ja reunoilta varovasti kuumalla paistinpannulla voi-öljyseoksessa.

Nosta paistit voideltuun uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki!

Tee lisäke paahtamalla oliiviöljyllä ja suolalla maustettuja kirsikkatomaatteja uunissa puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä