


Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa
Leikkaa bataatteihin viiltoja ja paiste ne uunissa ihanan rapeiksi! Tarjoa sisältä mehevän pehmeät bataatit pähkinäisen salsan ja salaatin kanssa.
Reseptin ainekset
2 annosta
2 kpl
bataattia (luomu)
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pähkinäsalsa
1 dl
saksanpähkinöitä
1 kpl
salottisipuli
1 dl
tuoretta korianteria
1 rkl
limemehua
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Hasselbackan bataatti – ohje:
- Harjaa bataatit puhtaiksi. Leikkaa bataatteihin terävällä veitsellä viiltoja vieri viereen melkein pohjaan saakka. Sivele pintaan oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paista bataatteja uunipellillä leivinpaperin päällä noin 1 h . Bataatit ovat valmiita kun pinta on rapea ja sisäosa pehmeä.
- Valmista pähkinäsalsa. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti keskilämmöllä. Rouhi pähkinät veitsellä. Hienonna salottisipuli ja korianteri.
- Sekoita kulhossa pähkinöiden joukkoon hienonnettu salottisipuli ja korianteri. Purista joukkoon limen mehu ja lorauta mukaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi pähkinäsalsaa bataattien päälle ja tarjoile salaatin kanssa.
Voit myös kuoria bataatit! Valele kuorittuja bataatteja paistamisen aikana oliiviöljyllä, muuten pinta tummuu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat