Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa

0
0

Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa

Leikkaa bataatteihin viiltoja ja paiste ne uunissa ihanan rapeiksi! Tarjoa sisältä mehevän pehmeät bataatit pähkinäisen salsan ja salaatin kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplbataattia (luomu)
  • 2 rkloliiviiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Pähkinäsalsa

  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 rkllimemehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Harjaa bataatit puhtaiksi. Leikkaa bataatteihin terävällä veitsellä viiltoja vieri viereen melkein pohjaan saakka. Sivele pintaan oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista bataatteja uunipellillä leivinpaperin päällä noin 1 h . Bataatit ovat valmiita kun pinta on rapea ja sisäosa pehmeä.

Valmista pähkinäsalsa. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti keskilämmöllä. Rouhi pähkinät veitsellä. Hienonna salottisipuli ja korianteri.

Sekoita kulhossa pähkinöiden joukkoon hienonnettu salottisipuli ja korianteri. Purista joukkoon limen mehu ja lorauta mukaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lusikoi pähkinäsalsaa bataattien päälle ja tarjoile salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit myös kuoria bataatit! Valele kuorittuja bataatteja paistamisen aikana oliiviöljyllä, muuten pinta tummuu.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä