Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa

Leikkaa bataatteihin viiltoja ja paiste ne uunissa ihanan rapeiksi! Tarjoa sisältä mehevän pehmeät bataatit pähkinäisen salsan ja salaatin kanssa.

22.1.2017
Reseptin ainekset
2 annosta
2 kpl
bataattia (luomu)
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pähkinäsalsa
1 dl
saksanpähkinöitä
1 kpl
salottisipuli
1 dl
tuoretta korianteria
1 rkl
limemehua
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Hasselbackan bataatti – ohje:

  1. Harjaa bataatit puhtaiksi. Leikkaa bataatteihin terävällä veitsellä viiltoja vieri viereen melkein pohjaan saakka. Sivele pintaan oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paista bataatteja uunipellillä leivinpaperin päällä noin 1 h . Bataatit ovat valmiita kun pinta on rapea ja sisäosa pehmeä.
  3. Valmista pähkinäsalsa. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti keskilämmöllä. Rouhi pähkinät veitsellä. Hienonna salottisipuli ja korianteri.
  4. Sekoita kulhossa pähkinöiden joukkoon hienonnettu salottisipuli ja korianteri. Purista joukkoon limen mehu ja lorauta mukaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lusikoi pähkinäsalsaa bataattien päälle ja tarjoile salaatin kanssa.

Voit myös kuoria bataatit! Valele kuorittuja bataatteja paistamisen aikana oliiviöljyllä, muuten pinta tummuu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt