Kotivinkki

Härkisvuoka – arjen pelastaja, joka sopii myös vegaaneille

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Härkisvuoka muuttuu meheväksi päälle ripoteltavien tuoreiden kasvisten ja kaurapohjaisen kastikkeen ansiosta. Ja mikä parasta: härkisvuoka on myös täysin vegaaninen!
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 29.8.2018


Ainekset (5 annosta)

Härkisvuoka

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 pkthärkistä (250 g)
  • 1 tlktomaattimurskaa (500 g)
  • 1 pktleikkopapuja (250 g)
  • 1lehtikaalinlehti
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlpaprikajauhetta
  • ½ tljeeraa
  • 1 tlsokeria
  • (½ dl vettä)

Kastike

  • 1 prkkaurafraichea (200 g, esim. Oatly)
  • 1 rklsitruunamehua
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 10kirsikkatomaattia
  • 1avokado
  • ½ dlpersiljaa
Tulosta

Härkisvuoka valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa. Kuullota sipulit välillä sekoitellen.
  2. Lisää härkis ja tomaattimurska joukkoon. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele ja paloittele pavut ja lehtikaalit ja lisää ne pannuun. Lisää mausteet ja tarvittaessa hiukan vettä. Keitä 5 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  5. Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja kuutioi avokado sekä hienonna persilja.
  6. Ota härkisvuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Ripottele tomaatit, avokadot ja persilja päälle. Tarjoa härkisvuoka kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää vuoassa myös nyhtökauraa, liotettuja soijapaloja tai oumpfia. Kasviproteiinin voi korvata tarvittaessa myös jauhelihalla.

Kommentoi »