


Härkisvuoka – arjen pelastaja, joka sopii myös vegaaneille
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Härkisvuoka muuttuu meheväksi päälle ripoteltavien tuoreiden kasvisten ja kaurapohjaisen kastikkeen ansiosta. Ja mikä parasta: härkisvuoka on myös täysin vegaaninen!
Reseptin ainekset
5 annosta
Härkisvuoka
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
1 pkt
härkistä (250 g)
1 tlk
tomaattimurskaa (500 g)
1 pkt
leikkopapuja (250 g)
1
lehtikaalinlehti
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
jeeraa
1 tl
sokeria
(½ dl vettä)
Kastike
1 prk
kaurafraichea (200 g, esim. Oatly)
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
10
kirsikkatomaattia
1
avokado
½ dl
persiljaa
Härkisvuoka valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa. Kuullota sipulit välillä sekoitellen.
- Lisää härkis ja tomaattimurska joukkoon. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele ja paloittele pavut ja lehtikaalit ja lisää ne pannuun. Lisää mausteet ja tarvittaessa hiukan vettä. Keitä 5 minuuttia välillä sekoitellen.
- Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
- Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja kuutioi avokado sekä hienonna persilja.
- Ota härkisvuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Ripottele tomaatit, avokadot ja persilja päälle. Tarjoa härkisvuoka kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää vuoassa myös nyhtökauraa, liotettuja soijapaloja tai oumpfia. Kasviproteiinin voi korvata tarvittaessa myös jauhelihalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat