Härkisborssi

1 h 5 min
4.8
0

Härkisborssi

GL
KA
MU
0
4.8
Kasvisborssi valmistuu helposti Härkiksestä. Smetananokareen kanssa kasvisborssi ei häviä alkuperäiselle lainkaan. Suosittelemme!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpunajuurta (noin 400 g)
  • 2 kplporkkanaa
  • 100 glanttua (tai selleriä)
  • 200 gvalkokaalia (tai punakaalia)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 lkasvislientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlrakuunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 250 gHärkis-härkäpapuvalmistetta

Lisäksi

  • 2 rklsmetanaa (tai kermaviiliä)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja suikaloi juurekset ja kaali.

Kuori ja silppua valkosipulit.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Mausta keitto mehulla, hunajalla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Lisää keittoon Härkis ja kuumenna.

Anna keiton tekeytyä kannen alla hetki ennen tarjoamista. Tarjoa keitto smetana- tai kermaviilinokareen kanssa.

* Keittoon voi käyttää Härkiksen sijaan myös Nyhtökauraa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä