


Härkisborssi
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Kasvisborssi valmistuu helposti Härkiksestä. Smetananokareen kanssa kasvisborssi ei häviä alkuperäiselle lainkaan. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
punajuurta (noin 400 g)
2 kpl
porkkanaa
100 g
lanttua (tai selleriä)
200 g
valkokaalia (tai punakaalia)
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 l
kasvislientä
2 kpl
laakerinlehteä
1/2 dl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
rakuunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
250 g
Härkis-härkäpapuvalmistetta
Lisäksi
2 rkl
smetanaa (tai kermaviiliä)
Kuori ja suikaloi juurekset ja kaali.
Kuori ja silppua valkosipulit.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Mausta keitto mehulla, hunajalla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Lisää keittoon Härkis ja kuumenna.
Anna keiton tekeytyä kannen alla hetki ennen tarjoamista. Tarjoa keitto smetana- tai kermaviilinokareen kanssa.
* Keittoon voi käyttää Härkiksen sijaan myös Nyhtökauraa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat