


Härkis-kebakot – tutut vartaat tarjotaan nyt kasvisversiona
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Härkis-kebakot ovat koko perheen suosikkiruoan vegaaninen versio, joka tehdään Härkiksestä ja kvinoasta ja maustetaan chilillä, paprikalla ja tomaattipyreellä. Tätä teet toistekin!
Reseptin ainekset
4 annosta
Härkis-kebakot
¾ dl
kvinoaa
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
chilimausteseosta
1 tl
oreganoa tai timjamia
½ tl
savupaprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
250 g
Härkistä
2 rkl
perunajauhoja
2 rkl
tomaattipyreetä
1 dl
hienonnettua korianteria tai persiljaa
Härkis-kebakot valmistetaan näin:
- Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
- Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja mausteet, puserra joukkoon valkosipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi.
- Jauha härkis hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan kvinoa, perunajauhot, tomaattipyree, yrttisilppu ja sipuli-mausteseos.
- Muotoile taikinasta 10–12 pitkulaista kepakkoa. Pane kepakot kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise kepakot öljyllä ja ripottele halutessasi pinnalle siemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kepakot hedelmäsalsan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat