Maku

Härkis-kebakot – tutut vartaat tarjotaan nyt kasvisversiona

50 min
GL
MA
MU
VE
4
0

Härkis-kebakot ovat koko perheen suosikkiruoan vegaaninen versio, joka tehdään Härkiksestä ja kvinoasta ja maustetaan chilillä, paprikalla ja tomaattipyreellä. Tätä teet toistekin!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Härkis-kebakot

  • ¾ dlkvinoaa
  • 1sipuli
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlchilimausteseosta
  • 1 tloreganoa tai timjamia
  • ½ tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 250 gHärkistä
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 dlhienonnettua korianteria tai persiljaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Härkis-kebakot valmistetaan näin:

  1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
  2. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja mausteet, puserra joukkoon valkosipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi.
  3. Jauha härkis hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan kvinoa, perunajauhot, tomaattipyree, yrttisilppu ja sipuli-mausteseos.
  4. Muotoile taikinasta 10–12 pitkulaista kepakkoa. Pane kepakot kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise kepakot öljyllä ja ripottele halutessasi pinnalle siemeniä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kepakot hedelmäsalsan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4