Maku

Härkis-kebakot – tutut vartaat tarjotaan nyt kasvisversiona

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Härkis-kebakot ovat koko perheen suosikkiruoan vegaaninen versio, joka tehdään Härkiksestä ja kvinoasta ja maustetaan chilillä, paprikalla ja tomaattipyreellä. Tätä teet toistekin!
GL
MA
MU
VE
3.8
0
Julkaistu 10.10.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

Härkis-kebakot

  • ¾ dlkvinoaa
  • 1sipuli
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlchilimausteseosta
  • 1 tloreganoa tai timjamia
  • ½ tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 250 gHärkistä
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 dlhienonnettua korianteria tai persiljaa
Tulosta

Härkis-kebakot valmistetaan näin:

  1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
  2. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja mausteet, puserra joukkoon valkosipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi.
  3. Jauha härkis hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan kvinoa, perunajauhot, tomaattipyree, yrttisilppu ja sipuli-mausteseos.
  4. Muotoile taikinasta 10–12 pitkulaista kepakkoa. Pane kepakot kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise kepakot öljyllä ja ripottele halutessasi pinnalle siemeniä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kepakot hedelmäsalsan kanssa.
Kommentoi »