Maku

Härkis Chili sin carne

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Härkiksestä valmistettu chili sin carne lämmittää mukavasti talvipäivänä.
4.4
1


Ainekset (4 annosta)

  • 250 ghärkis härkäpapuvalmiste
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1-3 kplsäilöttyjä chipotle chiliä
  • 2 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 rkltomaatti pyreetä
  • 3 dlkasvislientä
  • 1 rkltummaa muscovadosokeria
  • 1 kplpurkki kidneypapuja (go green)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • smetanaa
  • tuoretta korianteria
  • itse tehtyä salsaa esim. kirsikkatomaattisalsaa (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
Tulosta

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna veitsellä säilötyt chipotle chilit. Kuumenna padassa öljy ja lisää kuutioitu sipuli. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.

Lisää pataan härkis, valkosipuli, chipotle chilit, jeera, korianteri ja savustettu paprikajauhe. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, tomaattipyree ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kidneypavut sekä muscovadosokeri.

Anna chili sin carnen kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile chili sin carne keitetyn riisin, smetanan, tuoreen korianterin ja kirsikkatomaattisalsan kera.

1 kommentti