


Harissa – tunisialainen maustetahna
15 min
Harissa on tunisialainen maustetahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Kokeile tulista harissaa pastan, kuskusin tai voileipien maustamiseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
tuoretta chiliä (punaista, pitkää ja suippoa)
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
minttua (kuivattua)
3/4 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
1 dl
oliiviöljyä (mietoa, olio di oliva, ei neitsytoliiviöljyä)
Huuhtele ja halkaise chilit, poista niistä siemenet ja silppua chilit hienoksi.
Siirrä kaikki ainekset öljyä
lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi. Anna koneen käydä ja lisää öljy vähän kerrallaan.
Säilytä harissa puhtaassa purkissa jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
