Harissa – tunisialainen maustetahna
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Harissa on tunisialainen maustetahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Kokeile tulista harissaa pastan, kuskusin tai voileipien maustamiseen.
GL
MA
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 9.10.2015

Harissa – tunisialainen maustetahna
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 kpltuoretta chiliä (punaista, pitkää ja suippoa)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
- 1 tljauhettua korianteria
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlminttua (kuivattua)
- 3/4 dltuoretta korianteria (silputtuna)
- 1 dloliiviöljyä (mietoa, olio di oliva, ei neitsytoliiviöljyä)
Huuhtele ja halkaise chilit, poista niistä siemenet ja silppua chilit hienoksi.
Siirrä kaikki ainekset öljyä
lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi. Anna koneen käydä ja lisää öljy vähän kerrallaan.
Säilytä harissa puhtaassa purkissa jääkaapissa.