Maku

Harissa – tunisialainen maustetahna

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Harissa on tunisialainen maustetahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Kokeile tulista harissaa pastan, kuskusin tai voileipien maustamiseen.
GL
MA
MU
4.5
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltuoretta chiliä (punaista, pitkää ja suippoa)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlminttua (kuivattua)
  • 3/4 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 dloliiviöljyä (mietoa, olio di oliva, ei neitsytoliiviöljyä)
Tulosta

Huuhtele ja halkaise chilit, poista niistä siemenet ja silppua chilit hienoksi.

Siirrä kaikki ainekset öljyä

lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi. Anna koneen käydä ja lisää öljy vähän kerrallaan.

Säilytä harissa puhtaassa purkissa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.5