Harissa – tunisialainen maustetahna

15 min
5
0

Harissa – tunisialainen maustetahna

GL
MA
MU
0
5
Harissa on tunisialainen maustetahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Kokeile tulista harissaa pastan, kuskusin tai voileipien maustamiseen.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltuoretta chiliä (punaista, pitkää ja suippoa)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlminttua (kuivattua)
  • 3/4 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 dloliiviöljyä (mietoa, olio di oliva, ei neitsytoliiviöljyä)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Huuhtele ja halkaise chilit, poista niistä siemenet ja silppua chilit hienoksi.

Siirrä kaikki ainekset öljyä

lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi. Anna koneen käydä ja lisää öljy vähän kerrallaan.

Säilytä harissa puhtaassa purkissa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä