


Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
72 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 72 h 0 min
Helppo hapankaali säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa puoli vuotta. Aromikas hapankaali sopii tarjottavaksi esimerkiksi makkaroiden, hodarien tai ihan vaan perinteisten arkiruokien seurana.
Reseptin ainekset
1 purkillinen
Helppo hapankaali
1 kg
kaalia
1 rkl
suolaa
2–3
valkosipulinkynttä (puristettuna)
1
chili
vettä
Helppo hapankaali – ohje:
- Pilko tai raasta kaali pieneksi silpuksi. Sekoita suola, valkosipuli ja hienonnettu chili huolellisesti kaalin joukkoon syvässä astiassa, esimerkiksi isossa säilykepurkissa. Painele ja murskaa kaalia perunanuijalla, kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä niin, että kaali peittyy kokonaan.
- Peitä liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3–4 päivää. Laita käynyt hapankaali jääkaappiin ja sulje kansi tiiviisti.
Vinkki!
Helppo hapankaali säilyy jääkapissa noin puoli vuotta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat