Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
72 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
72 h Helppo hapankaali säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa puoli vuotta. Aromikas hapankaali sopii tarjottavaksi esimerkiksi makkaroiden, hodarien tai ihan vaan perinteisten arkiruokien seurana.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.10.2018

Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
Ainekset (1 purkillinen)
Helppo hapankaali
- 1 kgkaalia
- 1 rklsuolaa
- 2–3valkosipulinkynttä (puristettuna)
- 1chili
- vettä
Helppo hapankaali valmistuu näin:
- Pilko tai raasta kaali pieneksi silpuksi. Sekoita suola, valkosipuli ja hienonnettu chili huolellisesti kaalin joukkoon syvässä astiassa, esimerkiksi isossa säilykepurkissa. Painele ja murskaa kaalia perunanuijalla, kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä niin, että kaali peittyy kokonaan.
- Peitä liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3–4 päivää. Laita käynyt hapankaali jääkaappiin ja sulje kansi tiiviisti.
Vinkki!
Helppo hapankaali säilyy jääkapissa noin puoli vuotta.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0