Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
72 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
72 h Helppo hapankaali säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa puoli vuotta. Aromikas hapankaali sopii tarjottavaksi esimerkiksi makkaroiden, hodarien tai ihan vaan perinteisten arkiruokien seurana.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
Kuvat
Julkaistu 24.10.2018

Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!
Reseptin ainekset (1 purkillinen)
Helppo hapankaali
- 1 kgkaalia
- 1 rklsuolaa
- 2–3valkosipulinkynttä (puristettuna)
- 1chili
- vettä
Helppo hapankaali – ohje:
- Pilko tai raasta kaali pieneksi silpuksi. Sekoita suola, valkosipuli ja hienonnettu chili huolellisesti kaalin joukkoon syvässä astiassa, esimerkiksi isossa säilykepurkissa. Painele ja murskaa kaalia perunanuijalla, kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä niin, että kaali peittyy kokonaan.
- Peitä liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3–4 päivää. Laita käynyt hapankaali jääkaappiin ja sulje kansi tiiviisti.
Vinkki!
Helppo hapankaali säilyy jääkapissa noin puoli vuotta.

Lihapulla-hapankaalivuoka – mehevä uuniruoka täyttää vatsat ja lataa energiavarastot
Kotivinkki

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Maku

Onko hapankaali herkkusi? Pyöräytä mehevät venäläiset hapankaalipiiraat
Kotivinkki

Hapankaali-braatvurstivuoka
Maku

Lempeä hapankaalilaatikko
Kotivinkki

Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin
Kotivinkki

Pehmeäksi haudutettu hapankaali
Kotivinkki

Fermentointi irrottaa kasviksista aivan uusia makuja – nappaa vinkit ja säilö satokauden maut hapattamalla