Kotivinkki

Helppo hapankaali on mainio lisäke ruoalle kuin ruoalle – tee kerralla isompi satsi, jolla herkuttelet pitkään!

72 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
1

Helppo hapankaali säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa puoli vuotta. Aromikas hapankaali sopii tarjottavaksi esimerkiksi makkaroiden, hodarien tai ihan vaan perinteisten arkiruokien seurana.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (1 purkillinen)

Helppo hapankaali

  • 1 kgkaalia
  • 1 rklsuolaa
  • 2–3valkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 1chili
  • vettä

Tee näin

72 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN72 h

Helppo hapankaali valmistuu näin:

  1. Pilko tai raasta kaali pieneksi silpuksi. Sekoita suola, valkosipuli ja hienonnettu chili huolellisesti kaalin joukkoon syvässä astiassa, esimerkiksi isossa säilykepurkissa. Painele ja murskaa kaalia perunanuijalla, kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä niin, että kaali peittyy kokonaan.
  2. Peitä liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3–4 päivää. Laita käynyt hapankaali jääkaappiin ja sulje kansi tiiviisti.

Vinkki!

Helppo hapankaali säilyy jääkapissa noin puoli vuotta.

MITÄ PIDIT?
0