Hans Välimäen täyteläinen savujuustohatsapuri

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Pannulla paistettava hatsapuri kätkee sisälleen ihanan juustosydämen. Kuusamon Juuston Savujuustomuru antaa lämpimälle juustoherkulle lempeän täyteläisen maun.
3.7
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kuusamon Juusto
Julkaistu: 17.3.2022

Reseptin ainekset (4 annosta)

Hatsapuri

  • 2 dl maitoa
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 pss kuivahiivaa (tai 1/3 pala tuorehiivaa)
  • 1 tl suolaa
  • 8–9 dlvehnäjauhoja
  • 2–3 rklöljyä
  • 1–2 dl öljyä paistamiseen
  • 100–200 gvoita sulatettuna valmiiden hatsapurien voiteluun

Täyte

  • 300 gKuusamon Juuston Savujuustomurua
  • 300 g mozzarellaraastetta
Tulosta

Hans Välimäen savujuustohatsapuri valmistuu näin:

  1. Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi kattilassa.
  2. Lisää hiiva ja jauhot lämpimään nesteeseen. Vaivaa muutama minuutti ja lisää lopuksi suola sekä öljy.
  3. Jatka vaivaamista 5–6 min, peitä taikinakulho kelmulla tai liinalla ja aseta lämpimään paikkaan kohoamaan.
  4. Yhdistä täytteen ainekset.
  5. Kippaa taikina pöydälle ja jaa taikina neljään osaan. Kohota taikinapaloja vielä noin 30–40 min. Kauli taikinasta 20–30 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
  6. Aseta täyte kiekon keskelle tasaisesti siten, että reunalle jää muutama sentti tilaa. Rypytä taikina kiinni keskeltä siten, että juusto on kokonaan taikinan peitossa.
  7. Käännä kiekot ympäri ja paista paistinpannulla keskilämmöllä ensin saumapuoli alaspäin tilkassa öljyä 4–6 min/puoli tai kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Voitele kypsät leivät voilla.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder

Kommentoi »