Hans Välimäen täyteläinen savujuustohatsapuri
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Pannulla paistettava hatsapuri kätkee sisälleen ihanan juustosydämen. Kuusamon Juuston Savujuustomuru antaa lämpimälle juustoherkulle lempeän täyteläisen maun.
3.7
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kuusamon Juusto
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.3.2022

Hans Välimäen täyteläinen savujuustohatsapuri
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hatsapuri
- 2 dl maitoa
- 200 g turkkilaista jogurttia
- 1 pss kuivahiivaa (tai 1/3 pala tuorehiivaa)
- 1 tl suolaa
- 8–9 dlvehnäjauhoja
- 2–3 rklöljyä
- 1–2 dl öljyä paistamiseen
- 100–200 gvoita sulatettuna valmiiden hatsapurien voiteluun
Täyte
- 300 gKuusamon Juuston Savujuustomurua
- 300 g mozzarellaraastetta
Hans Välimäen savujuustohatsapuri valmistuu näin:
- Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi kattilassa.
- Lisää hiiva ja jauhot lämpimään nesteeseen. Vaivaa muutama minuutti ja lisää lopuksi suola sekä öljy.
- Jatka vaivaamista 5–6 min, peitä taikinakulho kelmulla tai liinalla ja aseta lämpimään paikkaan kohoamaan.
- Yhdistä täytteen ainekset.
- Kippaa taikina pöydälle ja jaa taikina neljään osaan. Kohota taikinapaloja vielä noin 30–40 min. Kauli taikinasta 20–30 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
- Aseta täyte kiekon keskelle tasaisesti siten, että reunalle jää muutama sentti tilaa. Rypytä taikina kiinni keskeltä siten, että juusto on kokonaan taikinan peitossa.
- Käännä kiekot ympäri ja paista paistinpannulla keskilämmöllä ensin saumapuoli alaspäin tilkassa öljyä 4–6 min/puoli tai kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Voitele kypsät leivät voilla.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
