


Mainos: Kuusamon Juusto
Hans Välimäen täyteläinen savujuustohatsapuri
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pannulla paistettava hatsapuri kätkee sisälleen ihanan juustosydämen. Kuusamon Juuston Savujuustomuru antaa lämpimälle juustoherkulle lempeän täyteläisen maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
Hatsapuri
2 dl
maitoa
200 g
turkkilaista jogurttia
1 pss
kuivahiivaa (tai 1/3 pala tuorehiivaa)
1 tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
2–3 rkl
öljyä
1–2 dl
öljyä paistamiseen
100–200 g
voita sulatettuna valmiiden hatsapurien voiteluun
Täyte
300 g
Kuusamon Juuston Savujuustomurua
300 g
mozzarellaraastetta
Hans Välimäen savujuustohatsapuri valmistuu näin:
- Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi kattilassa.
- Lisää hiiva ja jauhot lämpimään nesteeseen. Vaivaa muutama minuutti ja lisää lopuksi suola sekä öljy.
- Jatka vaivaamista 5–6 min, peitä taikinakulho kelmulla tai liinalla ja aseta lämpimään paikkaan kohoamaan.
- Yhdistä täytteen ainekset.
- Kippaa taikina pöydälle ja jaa taikina neljään osaan. Kohota taikinapaloja vielä noin 30–40 min. Kauli taikinasta 20–30 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
- Aseta täyte kiekon keskelle tasaisesti siten, että reunalle jää muutama sentti tilaa. Rypytä taikina kiinni keskeltä siten, että juusto on kokonaan taikinan peitossa.
- Käännä kiekot ympäri ja paista paistinpannulla keskilämmöllä ensin saumapuoli alaspäin tilkassa öljyä 4–6 min/puoli tai kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Voitele kypsät leivät voilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat