Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mainos: Kuusamon Juusto

Hans Välimäen täyteläinen savujuustohatsapuri

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Pannulla paistettava hatsapuri kätkee sisälleen ihanan juustosydämen. Kuusamon Juuston Savujuustomuru antaa lämpimälle juustoherkulle lempeän täyteläisen maun.

17.3.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Hatsapuri
2 dl
maitoa
200 g
turkkilaista jogurttia
1 pss
kuivahiivaa (tai 1/3 pala tuorehiivaa)
1 tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
2–3 rkl
öljyä
1–2 dl
öljyä paistamiseen
100–200 g
voita sulatettuna valmiiden hatsapurien voiteluun
Täyte
300 g
Kuusamon Juuston Savujuustomurua
300 g
mozzarellaraastetta

Hans Välimäen savujuustohatsapuri valmistuu näin:

  1. Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi kattilassa.
  2. Lisää hiiva ja jauhot lämpimään nesteeseen. Vaivaa muutama minuutti ja lisää lopuksi suola sekä öljy.
  3. Jatka vaivaamista 5–6 min, peitä taikinakulho kelmulla tai liinalla ja aseta lämpimään paikkaan kohoamaan.
  4. Yhdistä täytteen ainekset.
  5. Kippaa taikina pöydälle ja jaa taikina neljään osaan. Kohota taikinapaloja vielä noin 30–40 min. Kauli taikinasta 20–30 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
  6. Aseta täyte kiekon keskelle tasaisesti siten, että reunalle jää muutama sentti tilaa. Rypytä taikina kiinni keskeltä siten, että juusto on kokonaan taikinan peitossa.
  7. Käännä kiekot ympäri ja paista paistinpannulla keskilämmöllä ensin saumapuoli alaspäin tilkassa öljyä 4–6 min/puoli tai kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Voitele kypsät leivät voilla.

Katso Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman kuudes jakso tästä. Jaksossa Hans kokkaa savujuustohatsapuria ja italilaiseen ruokaan mieltynyt Liisa Rikka nostalgista lasagnea. Jälkiruoaksi tehdään tiramisua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt