4,4(8)
Hans Välimäen silkkinen suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – nappaa huippukokin resepti!
Kasvis
Munaton
12 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h
Hans Välimäen suklaamousse saa pehmeän rakenteensa glukoosisiirapista. Tarjoile mousse keittiömestarin tyyliin suolaisen kinuskikastikkeen kera! Välimäki valmistaa jälkiruoan Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
10.2.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Suklaamousse
4½ dl kuohukermaa
2–2½ rklglukoosisiirappia
200 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
Kinuskikastike
1 dl sokeria
1 dl laktoositonta kuohukermaa
¼ dl maitoa
1½–2 rklnormaalisuolaista voita
muutama suolahippu
Tarjoiluun
marjoja (esim. vadelmia)

Hans Välimäen suklaamousse ja kinuskikastike valmistetaan näin:

  1. Valmista suklaamousse. Mittaa 1,25 desiä kermaa ja glukoosisiirappi kattilaan. Kun kerma lähestyy kiehumispistettä, vähennä lämpöä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Kun massa on jäähtynyt, lisää loppu kerma kylmänä ohuena nauhana joukkoon. Anna levätä jääkaapissa vähintään yön yli.
  3. Vatkaa moussea sähkövatkaimella puolisen minuuttia. Annostele kulhoihin.
  4. Valmista kinuskikastike. Sulata ensin sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut ja muuttunut väriltään kauniin kullanruskeaksi, lisää kerma ja maito. Varo kuohahdusta.
  5. Keitä hetki kokoon ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita. Sekoita, lisää suola, tarkista maku ja tarjoile suklaamoussen ja vadelmien kanssa.

Vinkit!

  • Glukoosisiirappi tekee suklaamoussen rakenteesta samettisen pehmeää. Glukoosisiirappia myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.
  • Kuohkea suklaamousse on kätevä tarjottava vieraille, sillä sen voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä ja vain vatkata valmiiksi juuri ennen h-hetkeä.

Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat

Hans kokkaa suklaamoussea Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa. Katso ohjelma täältä.

Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, Hans pororamenia ja suklaamoussea.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo