


Hans Välimäen silkkinen suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – nappaa huippukokin resepti!
12 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 0 min
Hans Välimäen suklaamousse saa pehmeän rakenteensa glukoosisiirapista. Tarjoile mousse keittiömestarin tyyliin suolaisen kinuskikastikkeen kera! Välimäki valmistaa jälkiruoan Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Suklaamousse
4½ dl
kuohukermaa
2–2½ rkl
glukoosisiirappia
200 g
tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
Kinuskikastike
1 dl
sokeria
1 dl
laktoositonta kuohukermaa
¼ dl
maitoa
1½–2 rkl
normaalisuolaista voita
muutama
suolahippu
Tarjoiluun
marjoja (esim. vadelmia)
Hans Välimäen suklaamousse ja kinuskikastike valmistetaan näin:
- Valmista suklaamousse. Mittaa 1,25 desiä kermaa ja glukoosisiirappi kattilaan. Kun kerma lähestyy kiehumispistettä, vähennä lämpöä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä.
- Kun massa on jäähtynyt, lisää loppu kerma kylmänä ohuena nauhana joukkoon. Anna levätä jääkaapissa vähintään yön yli.
- Vatkaa moussea sähkövatkaimella puolisen minuuttia. Annostele kulhoihin.
- Valmista kinuskikastike. Sulata ensin sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut ja muuttunut väriltään kauniin kullanruskeaksi, lisää kerma ja maito. Varo kuohahdusta.
- Keitä hetki kokoon ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita. Sekoita, lisää suola, tarkista maku ja tarjoile suklaamoussen ja vadelmien kanssa.
Vinkit!
- Glukoosisiirappi tekee suklaamoussen rakenteesta samettisen pehmeää. Glukoosisiirappia myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.
- Kuohkea suklaamousse on kätevä tarjottava vieraille, sillä sen voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä ja vain vatkata valmiiksi juuri ennen h-hetkeä.
Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat
Hans kokkaa suklaamoussea Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa. Katso ohjelma täältä.

Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, Hans pororamenia ja suklaamoussea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat