


Peuratartar hurmaa illallisvieraat – katso Hans Välimäen resepti!
20 min
Hans Välimäki maustaa peuratartarin marinadilla, jossa maistuvat kaprikset ja maustekurkut. Nauti tartar sellaisenaan tai leivän kera. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 3. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Marinadi
2–3
banaanisalottisipulia tai keltasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
pieni purkki kapriksia
3 tl
cornichon-maustekurkkuja
2 rkl
oliiviöljyä
3–4 rkl
kapristen ja kurkkujen lientä
ruohosipulia maun mukaan
Tartar
400 g
peuran lihaa (esim. paisti tai filee)
2–3 rkl
tartarmarinadia
1 rkl
dijoninsinappia
suolaa maun mukaan
pippuria vastarouhittuna
hienonnettua minttua maun mukaan
Lisäksi
paahdettuja seesaminsiemeniä (koristeluun)
paahdettua sipulirouhetta (koristeluun)
paahdettua leipää (lisukkeeksi)
dijoninsinappia (lisukkeeksi)
vihersalaattia (lisukkeeksi)
majoneesia (lisukkeeksi)
Peuratartar – ohje:
- Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä kuori kaprikset, maustekurkut ja ruohosipuli. Kuumenna öljy sekä kapristen ja kurkkujen liemi kattilassa.
- Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja hauduta pehmeäksi. Lisää hienonnetut kaprikset, cornichonit ja ruohosipuli. Sekoita, tarkista maku ja anna hieman jäähtyä.
- Valmista tartar. Poista mahdolliset kalvot lihasta ja hienonna liha veitsellä.
- Sekoita marinadista noin 2–3 rkl ja kaikki muut tartarin ainekset ainekset kulhossa ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi tai palleroiksi. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja sipulirouheella.
- Tarjoile peuratartar sellaisenaan paahdetun leivän, dijoninsinapin sekä vihersalaatin ja viinietikkakastikkeen kera. Nokare majoneesia tekee tartarista entistäkin maistuvampaa!
Vinkit!
- Marinadista noin ⅔ riittää tartariin. Herkuttele loppu marinadi esimerkiksi leivän kanssa tai sekoita se kermaviiliin tai majoneesiin ja tarjoa dippikastikkeena.
- Peuran sijaan voit käyttää tartariin myös hirven- tai naudanlihaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat