Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peuratartar hurmaa illallisvieraat – katso Hans Välimäen resepti!

20 min

Hans Välimäki maustaa peuratartarin marinadilla, jossa maistuvat kaprikset ja maustekurkut. Nauti tartar sellaisenaan tai leivän kera. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 3. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.

24.2.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Marinadi
2–3
banaanisalottisipulia tai keltasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
pieni purkki kapriksia
3 tl
cornichon-maustekurkkuja
2 rkl
oliiviöljyä
3–4 rkl
kapristen ja kurkkujen lientä
ruohosipulia maun mukaan
Tartar
400 g
peuran lihaa (esim. paisti tai filee)
2–3 rkl
tartarmarinadia
1 rkl
dijoninsinappia
suolaa maun mukaan
pippuria vastarouhittuna
hienonnettua minttua maun mukaan
Lisäksi
paahdettuja seesaminsiemeniä (koristeluun)
paahdettua sipulirouhetta (koristeluun)
paahdettua leipää (lisukkeeksi)
dijoninsinappia (lisukkeeksi)
vihersalaattia (lisukkeeksi)
majoneesia (lisukkeeksi)

Peuratartar – ohje:

  1. Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä kuori kaprikset, maustekurkut ja ruohosipuli. Kuumenna öljy sekä kapristen ja kurkkujen liemi kattilassa.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja hauduta pehmeäksi. Lisää hienonnetut kaprikset, cornichonit ja ruohosipuli. Sekoita, tarkista maku ja anna hieman jäähtyä.
  3. Valmista tartar. Poista mahdolliset kalvot lihasta ja hienonna liha veitsellä.
  4. Sekoita marinadista noin 2–3 rkl ja kaikki muut tartarin ainekset ainekset kulhossa ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi tai palleroiksi. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja sipulirouheella.
  5. Tarjoile peuratartar sellaisenaan paahdetun leivän, dijoninsinapin sekä vihersalaatin ja viinietikkakastikkeen kera. Nokare majoneesia tekee tartarista entistäkin maistuvampaa!

Vinkit!

  • Marinadista noin ⅔ riittää tartariin. Herkuttele loppu marinadi esimerkiksi leivän kanssa tai sekoita se kermaviiliin tai majoneesiin ja tarjoa dippikastikkeena.
  • Peuran sijaan voit käyttää tartariin myös hirven- tai naudanlihaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt