Peuratartar hurmaa illallisvieraat – katso Hans Välimäen resepti!
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Hans Välimäki maustaa peuratartarin marinadilla, jossa maistuvat kaprikset ja maustekurkut. Nauti tartar sellaisenaan tai leivän kera. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 3. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.2.2022

Peuratartar hurmaa illallisvieraat – katso Hans Välimäen resepti!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Marinadi
- 2–3 banaanisalottisipulia tai keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni purkki kapriksia
- 3 tl cornichon-maustekurkkuja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3–4 rkl kapristen ja kurkkujen lientä
- ruohosipulia maun mukaan
Tartar
- 400 g peuran lihaa (esim. paisti tai filee)
- 2–3 rkltartarmarinadia
- 1 rkl dijoninsinappia
- suolaa maun mukaan
- pippuria vastarouhittuna
- hienonnettua minttua maun mukaan
Lisäksi
- paahdettuja seesaminsiemeniä (koristeluun)
- paahdettua sipulirouhetta (koristeluun)
- paahdettua leipää (lisukkeeksi)
- dijoninsinappia (lisukkeeksi)
- vihersalaattia (lisukkeeksi)
- majoneesia (lisukkeeksi)
Peuratartar valmistuu näin:
- Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä kuori kaprikset, maustekurkut ja ruohosipuli. Kuumenna öljy sekä kapristen ja kurkkujen liemi kattilassa.
- Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja hauduta pehmeäksi. Lisää hienonnetut kaprikset, cornichonit ja ruohosipuli. Sekoita, tarkista maku ja anna hieman jäähtyä.
- Valmista tartar. Poista mahdolliset kalvot lihasta ja hienonna liha veitsellä.
- Sekoita marinadista noin 2–3 rkl ja kaikki muut tartarin ainekset ainekset kulhossa ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi tai palleroiksi. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja sipulirouheella.
- Tarjoile peuratartar sellaisenaan paahdetun leivän, dijoninsinapin sekä vihersalaatin ja viinietikkakastikkeen kera. Nokare majoneesia tekee tartarista entistäkin maistuvampaa!
Vinkit!
- Marinadista noin ⅔ riittää tartariin. Herkuttele loppu marinadi esimerkiksi leivän kanssa tai sekoita se kermaviiliin tai majoneesiin ja tarjoa dippikastikkeena.
- Peuran sijaan voit käyttää tartariin myös hirven- tai naudanlihaa.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Haukiwallenbergit – kalamies Vesan luottoannos on täydellistä sunnuntairuokaa
Meillä kotona

Lisukkeet à la Hans Välimäki! Rapukastike, mummonkurkut ja perunamuusi ovat reseptejä, jotka haluat lisätä repertuaariisi
Meillä kotona

Hans Välimäen crème brûlée sulaa suussa – kunhan rikot sokerikuoren ensin! Ota talteen huippukokin resepti
Meillä kotona

Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike
Meillä kotona

Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – "Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista"
Meillä kotona
Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
Meillä kotona

Hans Välimäen silkkinen suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – nappaa huippukokin resepti!
Meillä kotona

Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
Meillä kotona