Peuratartar hurmaa illallisvieraat – katso Hans Välimäen resepti!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Hans Välimäki maustaa peuratartarin marinadilla, jossa maistuvat kaprikset ja maustekurkut. Nauti tartar sellaisenaan tai leivän kera. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 3. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
5
0
Julkaistu: 24.2.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Marinadi

  • 2–3 banaanisalottisipulia tai keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni purkki kapriksia
  • 3 tl cornichon-maustekurkkuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3–4 rkl kapristen ja kurkkujen lientä
  • ruohosipulia maun mukaan

Tartar

  • 400 g peuran lihaa (esim. paisti tai filee)
  • 2–3 rkltartarmarinadia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • suolaa maun mukaan
  • pippuria vastarouhittuna
  • hienonnettua minttua maun mukaan

Lisäksi

  • paahdettuja seesaminsiemeniä (koristeluun)
  • paahdettua sipulirouhetta (koristeluun)
  • paahdettua leipää (lisukkeeksi)
  • dijoninsinappia (lisukkeeksi)
  • vihersalaattia (lisukkeeksi)
  • majoneesia (lisukkeeksi)
Tulosta

Peuratartar valmistuu näin:

  1. Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä kuori kaprikset, maustekurkut ja ruohosipuli. Kuumenna öljy sekä kapristen ja kurkkujen liemi kattilassa.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja hauduta pehmeäksi. Lisää hienonnetut kaprikset, cornichonit ja ruohosipuli. Sekoita, tarkista maku ja anna hieman jäähtyä.
  3. Valmista tartar. Poista mahdolliset kalvot lihasta ja hienonna liha veitsellä.
  4. Sekoita marinadista noin 2–3 rkl ja kaikki muut tartarin ainekset ainekset kulhossa ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi tai palleroiksi. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja sipulirouheella.
  5. Tarjoile peuratartar sellaisenaan paahdetun leivän, dijoninsinapin sekä vihersalaatin ja viinietikkakastikkeen kera. Nokare majoneesia tekee tartarista entistäkin maistuvampaa!

Vinkit!

  • Marinadista noin ⅔ riittää tartariin. Herkuttele loppu marinadi esimerkiksi leivän kanssa tai sekoita se kermaviiliin tai majoneesiin ja tarjoa dippikastikkeena.
  • Peuran sijaan voit käyttää tartariin myös hirven- tai naudanlihaa.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »