Hans Välimäen minestronekeitto – valmista italialainen klassikko huippukokin reseptillä!

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Keittiömestari Hans Välimäen minestronekeitto on pullollaan aromikkaita kasviksia. Suolainen pekoni tuo makua sekä spagetti ja pavut ruokaisuutta. Välimäki valmisti minestronekeittoa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 6. jaksossa.
LA
5
0
Julkaistu: 17.3.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2sipulia
  • 2porkkanaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1sellerinvarsi pilkottuna
  • 1 rskirsikkatomaatteja
  • 80–100 gpekonia
  • 2–3 rkloliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
  • 6–8 dlkanalientä tai vettä
  • 4–5 rkltomaattipyreetä
  • 1–2laakerinlehteä
  • (suolaa, pippuria)
  • nippuspagettia
  • 1–2 prkkeitettyjä valkoisia papuja suolaliemessä

Viimeistelyyn

  • basilikaa
  • lehtipersiljaa
  • parmesaania
  • tilkkaoliiviöljyä
Tulosta

Hans Välimäen minestronekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynsi. Hienonna sellerinvarsi ja leikkaa kirsikkatomaatit kahteen osaan. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota hetki. Lisää pekoni ja jatka hetki kuullottamista.
  3. Lisää kattilaan timjami, kanaliemi tai vesi, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Kiehauta sekä mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  4. Riko spagetti pieniksi paloiksi, lisää kattilaan ja keitä kypsäksi. Lisää pavut ja tarkista maku.
  5. Kiehauta keitto, lisää maun mukaan basilikaa, lehtipersiljaa ja parmesaania. Annostele keitto lautasille ja lorauta annosten päälle tilkka oliiviöljyä.

Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon juusto

Hans Välimäki valmisti tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa – katso jakso täältä!

Hans Välimäen vieraaksi saapui 6. jaksossa Liisa Rikka. Liisa kokkasi bravuurinsa lasagnen, Hans puolestaan valmisti minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.

Kommentoi »