


Hans Välimäen minestronekeitto – valmista italialainen klassikko huippukokin reseptillä!
35 min
Keittiömestari Hans Välimäen minestronekeitto on pullollaan aromikkaita kasviksia. Suolainen pekoni tuo makua sekä spagetti ja pavut ruokaisuutta. Välimäki valmisti minestronekeittoa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 6. jaksossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
sipulia
2
porkkanaa
1
valkosipulinkynsi
1
sellerinvarsi pilkottuna
1 rs
kirsikkatomaatteja
80–100 g
pekonia
2–3 rkl
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
6–8 dl
kanalientä tai vettä
4–5 rkl
tomaattipyreetä
1–2
laakerinlehteä
(suolaa, pippuria)
nippu
spagettia
1–2 prk
keitettyjä valkoisia papuja suolaliemessä
Viimeistelyyn
basilikaa
lehtipersiljaa
parmesaania
tilkka
oliiviöljyä
Hans Välimäen minestronekeitto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynsi. Hienonna sellerinvarsi ja leikkaa kirsikkatomaatit kahteen osaan. Hienonna pekoni.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota hetki. Lisää pekoni ja jatka hetki kuullottamista.
- Lisää kattilaan timjami, kanaliemi tai vesi, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Kiehauta sekä mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Riko spagetti pieniksi paloiksi, lisää kattilaan ja keitä kypsäksi. Lisää pavut ja tarkista maku.
- Kiehauta keitto, lisää maun mukaan basilikaa, lehtipersiljaa ja parmesaania. Annostele keitto lautasille ja lorauta annosten päälle tilkka oliiviöljyä.
Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon juusto
Hans Välimäki valmisti tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa – katso jakso täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat