


Hans Välimäen marenkijälkiruoka yhdistää rapean marengin ja suussasulavan vaniljakreemin – katso resepti!
30 min
Hans Välimäen marenkijälkiruoka kootaan laseihin tai pieniin kulhoihin. Kerrosjälkiruoka viimeistellään vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä. Välimäki valmistaa jälkiruoan Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 5. jaksossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Vaniljakreemi
3 dl
maitoa
1
vaniljatanko
2–3
keltuaista
½ dl
sokeria
2–3 tl
Maizenaa (tai muuta tärkkelystä)
Lisäksi
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
200 g
valmismarenkia
400 g
mehustettuja marjoja (esim. vadelmia, ks. vinkki alta)
Hans Välimäen marenkijälkiruoka valmistuu näin:
- Tee ensin vaniljakreemi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa kahtia. Kiehauta maito ja vaniljatanko kattilassa.
- Mittaa kulhoon keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. Sekoita kuuma maito-vaniljaseos ja keltuaisseos keskenään. Kuumenna, kunnes seos saostuu. Jäähdytä vaniljakreemi jääkaappikylmäksi.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja yhdistä vaniljakreemiin.
- Kokoa marenkijälkiruoka kerroksittain laseihin tai kahvikuppeihin. Lusikoi pohjalle vaniljakreemivaahtoa, sitten marenkia ja päälle marjoja. Toista kerroksia, kunnes päällimmäiseksi jää marjakerros.
- Laita jälkiruoat hetkeksi jääkaappiin asettumaan ennen tarjoilua.
Vinkki!
Mehustetut marjat voi tehdä sekoittamalla marjoihin sokerilientä maun mukaan, esimerkiksi muutaman ruokalusikallisen. Sokeriliemi tehdään sekoittamalla kattilassa saman verran vettä ja sokeria ja keittämällä nestettä pari minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä sokeriliemi ennen kuin sekoitat sen marjoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat