Maku

Helppoakin helpompi! Hanna Gullichsenin perheen tomaattinen arkipasta saa makunsa reippaasta määrästä valkosipulia ja oliiviöljyä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tomaattinen arkipasta on kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin puolison Joonaksen ideoima. Hanna ihastui siihen niin, että resepti päätyi hänen Kokin kotiruokaa -kirjaansa. ”Joonas on perheemme pizza- ja pastamestari. Lapset rakastavat sitä, kun Joonas on kokkausvuorossa”, Hanna kertoo.
KA
SO
5
0
Julkaistu: 7.1.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 360 g pastaa
  • 6valkosipulinkynttä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 3 rkllehtipersiljaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 30 gparmesaanijuustoa
  • ripaus suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • kourallinen basilikaa
Tulosta

Hanna Gullichsenin arkipasta valmistuu näin:

  1. Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen (1 rkl karkeaa merisuolaa/litra vettä).
  2. Valmista kastike pastan kypsyessä. Kuori valkosipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kuumenna öljy pannulla ja heitä valkosipulit ja chilihiutaleet lämmittelemään pariksi minuutiksi, älä polta.
  3. Lisää öljyyn hienonnettu lehtipersilja tai joku muu nuupahtanut yrtti ikkunalaudalta.
  4. Kippaa mukaan tomaattimurska ja anna kiehua kasaan sen aikaa, kun pasta kiehuu.
  5. Raasta kastikkeen joukkoon parmesaania, mausta suolalla ja pippurilla. Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja heitä mukaan kourallinen basilikanlehtiä.

Vinkki!

Säästä parmesaanijuuston kannat ja heitä ne pitkään haudutettujen patojen ja kastikkeiden joukkoon. Tiivis umaminen maku valloittaa kastikkeen.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »